banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Esnaf çadırda vatandaş kuyrukta

Halk otobüsü kooperatifleri Karaköprü'de "zulüm çadırı" kurdu. Vatandaşlar ise özellikle mesai saatlerinde duraklarda kuyruk oluşturuyor.

 

Karaköprü mevkiinde 200 araçla devam eden kontak kapatma eylemi bugün 10. gününde. Belediyenin şehir içi toplu taşımacılıkta kullanılmak üzere kiraladığı araçları ve belediyenin uygulamalarını protesto eden halk otobüsü çalışanlarının kontak kapatma eylemi devam ediyor.

 

Halk otobüsü çalışanları adına açıklama yapan Kooperatif başkanı Abuzer Şeker açıklamasında, bu eylemin Urfa halkına karşı olmadığını, tamamen Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın ve ekibinin keyfi tutum ve uygulamalarına karşı olduğunu belirtip, tek geçim kaynaklarının aldıkları veya kiraladıkları şehiriçi ulaşım hatları olduğunu dile getirerek, iki haftadır evlerine ekmek götüremediklerin belirttiler. Halk otobüsü çalışanları zulüm gördüklerini, mağdur edildiklerini söyleyerek, mağduriyetlerinin giderilmemesi halinde kontak kapatma eylemlerinin devam edeceğini belirttiler.

 

Şehiriçi toplu taşımada belediye ile esnaf arasında bir yıldır devam eden havuz tartışması belediyenin hatlara araç sokmasıyla yeni safhaya girdi. Belediyenin uygulamasını protesto eden halk otobüsleri kontak kapatıp, protesto eylemleri yaptılar. Eski hatlarına dönen halk otobüslerine ceza yazılırken, şehir içinde protesto yapmaları da polis tarafından engelleniyor. En son AK Parti İl binası önüne araç çeken kooperatifler buradan da çıkarılınca Karaköprü'de "Belediye zulüm çadırı" kurdular.

 Bu arada Ortak Payda Derneği, Şanlıurfa Belediyesi ile özel halk otobüsü kooperatifleri arasında yaşanan uyuşmazlığın bir an önce giderilmesi gerektiğini bildirdi.

 

Dernek'ten yapılan açıklamada, geçen haftadan bu yana özel halk otobüsü temsilcileri ile Şanlıurfa Belediyesi arasında bir anlaşmazlık yaşandığı, bu durumun halkın daha fazla mağdur edilmemesi için tarafların bir araya gelmesi gerektiği belirtildi.

 

Her iki tarafında bu konuda sağduyulu davranarak bir anlaşmaya varması, şehir içi halk otobüsü seferlerinin tekrar başlatılmasının elzem olduğuna değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

''Şanlıurfa Belediyesi ile özel halk otobüsü kooperatifleri arasında yaşanan uyuşmazlığın bir an önce giderilmesi gerekiyor. Bu konuda sayın Valimiz Nuri Okutan başkanlığında, kanaat önderlerinden oluşan bir komisyonun katılımıyla mutabakatın sağlanması, tarafların bir araya getirilmesi gerektiği kanaatindeyiz. İhtiyaç duyulması halinde mutabakatın sağlanması adına gerekli katkıyı sivil toplum kuruluşu olarak bizlerde vermeye hazırız.''

Ali Recai POLAT / GAP Gündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.