banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Eski Vilayet yerine Rabia ismi verilebilir

AK Parti 2011 Milletvekili seçiminde Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve seçilen Şanlıurfa Milletvekilleri tarafından taahhüt edilen 4 yılda 400 proje içerisinde yer alan eski Vilayet yerinin meydana çevrilme projesi hayata geçti.

 

Şanlıurfa’da eski vilayet yerine oluşturulan meydana verilecek isim tartışması sürerken Batılı emperyalist ve Siyonist güçlerin gerçekleştirdikleri askeri darbeye karşı, Mısır halkının direnişinin sembolü olan Rabia Meydanına Urfa'da kardeş meydan arıyor..

Darbeye karşı başlattıkları mücadelede Mısırlı halkına destek veren Şanlıurfa'daki çeşitli sivil toplum örgütleri, eski vilayet ve adliye binalarının yerine yapılan meydana 'Rabia' isminin verilmesi için kampanya başlattı..

 

Özellikle sosyal medyada tartışmaya açılan "Rabia Meydanı" teklifine, STK'lar başta olmak üzere siyasiler ve belediyeden de destek verildiği belirtiliyor.

 

Eski Vilayet binasının yerine konacak "Rabia Meydanı" isminin; emperyalizm ve işgale karşı verilen Urfa Kurtuluş Savaşını simgeleyen Topçu Meydanıyla yan yana olması da, Müslüman halkların emperyalizm ve siyonizme karşı dayanışmasını simgeleyeceği şeklinde yorumlanıyor.

 

Vatandaşlar, AK Parti ve belediye yetkililerine seslenerek, Topçu Meydanının yanında bulunan Eski Vilayet yerinin isim konusu tartışılarak Başbakan Erdoğan'ın Şanlıurfa ziyareti öncesinde karara bağlanmasını beklediklerini belirttiler.

 

19 Ağustos’ta bir okuyucumuzun www.balikligol.com twitter resmi hesabı ‏@balikligolCOM üzerinden Belediye Başkanı Fakıbaba ve Vali Güvenç’e çağrıda bulunmuş, Fakıbaba ise çağrıya cevap vererek gerekli çalışmanın başlatılarak Rabia isminin Şanlıurfa’da yaşatılacağını twiterde duyurmuştu.

O haber için TIKLAYINIZ!...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.