banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Eski başkan makam aracını geri vermiyor

 


TÜRK-İŞ’te makam otomobili krizi yaşanıyor. Geçen yıl Eylül başında istifa eden Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, sıfır değeri 300 bin lira civarında olan makam aracını beraberinde götürdü.

 Bir Türk-İş yöneticisi yaşanan durumu, “Çocuklarının aracı kullandığı yönünde iddialar var. Belli bir dönem için aracı götürmüştü, ancak geri gelmedi. Aracı geri talep ettik ancak bir yanıt gelmedi, tekrar isteyeceğiz” diyerek anlattı.

FARKLI İDDİALAR VAR

Kulislere yansıyan bilgilere göre, halen Tes-İş Sendikası Genel Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Kumlu, Türk-İş’teki görevinin istifasının ardından Audi A6 model lüks makam aracını da beraberinde götürdü. Aracın halen Kumlu’nun kullanımında olduğu ileri sürülürken, yakıt, bakım ve bütün masraflarının da belli bir döneme kadar Türk-İş muhasebesince karşılandığı öğrenildi.

YAKITI KESTİK

 Hürriyet'in haberine göre; İsmini vermek istemeyen bir Türk-İş yöneticisi de yaşanan sıkıntıyı doğruladı. Bir yönetici “Geçtiğimiz yıl istifa ettiğinde, yeni bir araç temin edene kadar bu aracı kullanabileceği söylendi, nezaketen böyle bir teklif söz konusu oldu. O da hayır demedi.

Ama bu zamana kadar araç gelmedi” dedi. Yönetime Türk-İş’e ait makam aracının Kumlu’nun çocukları tarafından kullanıldığı bilgilerinin geldiğini de söyleyen yönetici şunları söyledi:

“Bu iddialar doğru mudur, değil midir araştırmadık. Ancak şunu söyleyebilirim, bizim bir benzin istasyonu zinciriyle anlaşmamız var. Onunla anlaşmamızı o araç için hemen iptal ettik. Aracı tekrar istiyoruz. Bayramdan önce bize geri dönmesi için sayın Kumlu’dan aracı isteyeceğiz.”

Araç, plakayla gündeme gelmişti

AKİL insanlar heyetinde yer alan Mustafa Kumlu’nun Türk-İş Başkanlığı döneminde kullandığı makam aracı, geçtiğimiz yıl plakası ile gündeme gelmişti. Aracın plakasında TC ifadesinin yer alması haber konusu olurken, Kumlu konuyla ilgili sorulara “Makam otomobilimin plakası bir yıldır böyle. Bundan asla gocunmuyorum” demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.