banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

Eşit Hak, Eşit Ücret İstiyoruz

                 Eşit Hak, Eşit Ücret İstiyoruz

 

      Kısa adı Kaşip olan Kamu Şirket Personelleri Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapmış oldukları eylemde “eşit iş eşit ücret” taleplerini dile getirdiler…

 Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Kaşip Genel Başkanı Hakan Aydın şunları söyledi…

 

     “Kamu şirket personellerinin asgari ücrete tabi olarak çalışmaları kendilerine mutsuzluk ve sıkıntı veriyor. Özlük hakları olmayan bu kardeşlerimizin talebi nettir. Yurdumuzun dört bir yanında devletin memuru ve sendikalısı ile aynı işleri yapıyorlar.  Aynı mesai saatlerini paylaşmalarına rağmen ücret ve haklar noktasında adeta ezilmekteler. Eşit işe eşit ücret istiyoruz.

 

       Belediye, İl Sağlık Müdürlüğü, Hastaneler, Milli Eğitim, Yatılı bölge okulları, üniversite ve üniversite hastaneleri, DSİ, Tedaş, Maliye, Özel İdare, Sosyal hizmetler, Hava meydanları, Vakıflar bölge müdürlüğü, Karayolları ve diğer kurumlarda çalışan tüm Taşeron firma işçileri olarak her zaman unutulduk.

 

Temizlik, bilgi işlem, teknik personel, şoför, park bahçe ve diğer alanlarda vatandaşa hizmet veriyoruz. En son, torba yasasında unutulmak bizi son derece üzmüştür. Bize yapılan yasal ve yasal olmayan haksızlıklar artık bitmeli. Sadece Şanlıurfa ve ilçelerinde 15 000 kişiyiz bunu 5’ le çarparsanız 75000 kişi eder. . Taşeron şirket işçileri arasında korunaksız nüfus gruplarının belirgin bir ağırlığı bulunmaktadır. Baskı ve otorite karşısında temel haklarını kullanmaktan kolayca vazgeçirilebilmektedirler. Bu nedenle, işçilerin işyerinde özgürce bir araya gelmeleri, sorunlarını tartışmaları, kültürel ve sosyal aktivitelerde bulunmaları güvence altına alınmalı ve özendirilmeli.

 

                  Türkiye herkes açısından hukuk devleti olabilir ama söz konusu taşeron firma işçileri olunca hak hukuk adalet yok olup susuyor. Sayın Başbakanımız her konuya ilgi gösterip kamu şirket personeli hususunda susuyor. Hâlbuki bizi ansa bizde dua ederiz. Bütün kamu şirket personellerini dernek çatısı altında birlik ve beraberliğe davet ediyoruz. Sizin bizden başka dostunuz yok. Sizi savunacak tek merci derneğinizdir.

 

                  Çoğunluğu genç bir kitleyiz. Gelecekle ilgili kaygılarımız ve endişelerimiz var. Devlet büyüklerimize sesleniyoruz gençliğe önem verdiğini söyleyenlere sesleniyoruz kaygılarımız giderilmezse sizin kaygılarınız başlar.

 

Biz bütün siyasi partilere eşit yakınlıktayız lakin sorunlarımızı çözene daha çok teveccüh ederiz. Âlemlere rahmet peygamberimiz haksızlığı sevmezdi lütfen kamu şirket personellerine haksızlığı ortadan kaldırın artık.

 

                   Birkaç önemli not sunalım. İzmir belediyesinde 2400 kişi sendikal haklara kavuştu. Bornova Belediyesi gerekli hazırlıkları yaptı onlarda sendikal haklara kavuşuyor. Adana numune hastanesi bütün personeli bünyesine aldı. Dedi.

     Eyleme katılan Kaşip çalışanları yapmış oldukları basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldılar…

 

www.balıklıgöl.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.