banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Esed Erdoğan'ı çok kızdıracak!
Suriye lideri Esad, kendisini reform çağrısına kulak tıkamakla eleştiren Başbakan Erdoğan'a "2004’te ‘reform’ demiyordu’. Sonradan vahiy mi geldi kendisine?" diye sordu.
Suriye lideri, Türk kamuoyuna yönelik tehlikeli mesajlar veriyor. Esad, Türk Başbakanı’nın mezhepçi duruşunun ilişkileri kopardığını ileri sürdü.
Türk keşif uçağını düşüren Suriye'nin lideri Esad, Cumhuriyet gazetesine konuştu. Dün "uçağı keşke düşürmeseydik" diyerek gündeme oturan Esad, bugün de mezhep bombasının fitilini ateşledi. Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer sordu, Esad cevapladı.
İLİŞKİLER NEDEN BOZULDU?
Beşşar Esad, “Siz ve Erdoğan ailelerinizle birlikte tatil yapacak kadar yakındınız. Ne oldu da bu hale geldiniz” sorusuna “Türkiye’nin bölge ülkeleriyle ilişkilerinin seyrine bakarak kendiniz sonuca varabilirsiniz. Tüm bu ülkelerle Ankara’nın arası kötüleşti. Demek ki değişen Erdoğan” yanıtını verdi. Esad, Erdoğan ve ekibinin kafasındaki projenin Suriye’den daha büyük olduğunu söyledi.
ERDOĞAN'A VAHİY Mİ İNDİ?
Esad “Siz Erdoğan’a ne söz verdiniz” sorusuna karşılık olarak da “Bir söz vermedim. Bize şimdi reform tavsiyesinde bulunuyor. ‘2004’te ‘reform’ demiyordu’. Sonradan vahiy mi geldi kendisine?” dedi.
Erdoğan’ın mezhepçi dürtüyle hareket ettiğini öne süren Esad “Köprüleri attınız mı” sorusunu ise “Evet neredeyse öyle. Krizden çıkış için öncelikle Ankara hatalarından geri dönmeli” diye yanıtladı.
RADAR GÖSTERMEDİ UÇAKSVARLA VURDUK
Uçağın nasıl ve nerede düşürüldüğü yönündeki tartışmalara katılan Esad, Çakırözer'e şunları şunları söyledi:
Gerçek olan şudur: Bu uçak küçücük bir uçaksavar bataryası tarafından düşürüldü. Bu sistemler asla 2.5 km’den fazla uzaklıktaki bir hedefi vuramaz. Normalde uçak düşüremezler. Tek bir koşulu vardır. O da, çok alçaktan yaklaşıyorsa. Bu uçak çok alçakta uçuyordu ve sahile yaklaştığı anda düşürülmüştür.
Barış zamanında dost bir ülkeden gelirse onu düşürmeye gerek yoktur. Hele Türkiye’den geliyorsa düşürme mantığı hiç yoktur. Ancak herkesin bildiği bir gerçek var: Biz savaş durumundayız. Dolayısıyla kimliğini bilmediğim her uçak düşman uçağıdır. Bu durumda da asla merkezi bir kararla olmamıştır. Çünkü uçak çok alçak uçtuğu için ne bölge ne de merkez radarlar bunu görebildi.
BİZ ARAYIP HABER VERDİK
Biz bu uçağın düştüğü haberini aldığımız anda Türkiye bir uçağının kaybolduğunu söyledi. Türkiye bu açıklamayı yaptıktan sonra yani uçağın kaybolduğu bilgisi geldikten sonra “Bu Türk uçağıdır” dedik. Hiçbir Türk yetkili bizi aramadı. Biz onları aradık. Türk hükümetinin kararıyla bir süredir Türk ordusu ile ilişkilerimiz kesik. Bu yüzden Dışişleri Bakanlığınızı aradık. Saatler sonra bize dönerek cevap verdiler. Arama kurtarma botlarının gönderildiğini söylediler. Bir kez daha belirteyim: Biz uçağı düşürürken kimliği konusunda en ufak bilgimiz yoktu.
Kaynak: CUMHURİYET

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.