banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Ertuğrul Güler ilk kez konuştu

Kayseri canisini yakalayan ekibin amiri ilk kez konuştu.

Kayseri’de iki yıl önce kaybolan ikisi kardeş üç çocuğun korkunç bir cinayete kurban gittiğini ortaya çıkartan ve katil zanlısı Uğur Veli Gülışık’ı yakalayan “CSI” ekibinin amiri Ertuğrul Güler ilk kez konuştu. Konya’da faili meçhul cinayetleri çözmesiyle tanınan Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Ercan Taştekin’in başında olduğu özel ekipte “soruşturma” amiri olarak görev yapan Güler, çok profesyonel yöntemler uygulayarak kayıp çocuklar vakasını çözdüklerini söyledi. Halen Şanlıurfa Emniyeti’nde Cinayet Masası Amiri olan Güler, ileride Polis Akademisi’nde “ders” olarak okutulması planlanan kayıp çocuklar soruşturmasının bilinmeyen yönlerini Diyarbakır Ali Gaffar Okkan PMYO’nun çıkarttığı Diyarakademik Dergisi’ne yazdığı makalede anlattı.

 

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK

Ercan Taştekin’le Konya’da birlikte çalışan ve aydınlattıkları meçhul cinayetlerle “Konya CSI” diye anılan ekipte yer alan Emniyet Amiri Ertuğrul Güler, 7 kişilik özel ekibin Kayseri’de 4 ay gece gündüz çalışma yürüttüğünü belirterek o süreci şöyle anlattı: “Türkan Ay (11), Ahmet Tuna Tekin (9) ve Dilruba Tekin (6) adlı çocuklar 2009 yılının Ramazan Bayramı’nda şeker toplamaya çıkmış ve bir daha kendilerinden haber alınamamıştı. Yapılan çalışmalar sonuçsuz kalmıştı. Böyle önemli bir olayın soruşturmasını devralmaktan onur duyduk ve geceli gündüzlü çalışmaya başladık. Soruşturma devam ettiği için fazla detaya giremeyeceğim. Çok profesyonel yöntemler uyguladık olayı aydınlatmak için. 4 aylık çalışmamızın sonucunda önce olayın sebebini tayin ettik. Bize göre sebep çocuk sapıklığı idi ve ‘pedofoli’ yani çocuk sapıklarını takibe başladık. Takibimiz neticesinde bir isim ön plana çıktı ve o isme yoğunlaştık. 4 aylık çalışmamız sonrasında itirafı aldık ve çocukların cesedine ulaşmış olduk.”

 

DELİLLERE GÜVENDİK

Emniyet Amiri Ertuğrul Güler, çok zor bir davayı başarıyla sonuçlandırmalarını Sabırlı ve kararlı olmalarına bağladı. Güler delillere yönelik çalışmalarının ve polisiye taktiklerinin şüpheliyi itirafa kadar götüren sistematik çalışmalar bütünü olduğunu belirter ek “Birkez daha görüldü ki delillere güvenmeliyiz” dedi.

Kamil Elibol / Bugün

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.