banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Ertekin, Elektrik Sorunu İçin TEİAŞ'ı ziyaret etti

ŞUTSO Başkanı Ertekin, ilçelerimiz Siverek ve Viranşehir’in mevcut elektirik sorunlarını konuşmak ve çözümü için ne gibi çalışmaların yapıldığını öğrenmek üzere TEİAŞ’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E.Sabri Ertekin, Türkiye Elektrik iletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Şanlıurfa İşletme Bakım Müdürlüğü İşletme Müdürü Beyhan Polat'ı makamında ziyaret ederek Şanlıurfa OSB, Siverek Karakeçili ve Viranşehir’deki elektrik sorunlarının iyileştirilme çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

 Gerçekleşen ziyarette ŞUTSO Başkanı Ertekin şu açıklamalarda bulundu: “Siverek ve Viranşehir’deki mevcut elektrik sıkıntılarını gidermek için çalışmalara başlandığını öğrendik. Viranşehir Ergün’e çekilecek hattın yenileme ve yapım işleri yaklaşık 90 gün sürecek, bu çalışmalar 60 günde bitirlebilirse çok iyi olur. Yağmurlardan dolayı sulama işleri önümüzdeki günlere sarktı. Bu durumu çalışmalarla değerlendirebilirseniz yaz’a çok faydası olur. Tam çözüm değil ama en azaından sorunları azaltır. Ayrıca, Viranşehirde kalıcı trafo merkezi de kurulacak, bu tarafo merkezinin kurulması yükü önemli oranda hafifletecektir. Yüksek gerilim hatlarının iyileştirilmesi çiftçilerimiz açısından çok önemli,  çünkü geçen yıl pamuk fiyatlarının düşük seyretmesi çiftçilerimizi buğday gibi tahıl üretmeye yöneltti. Bu yıl ise pamuk fiyatlarının yaklaşık 3 katına çıkması pamuk ekimini arttıracak gibi görünüyor. Takdir edersiniz ki pamuk sulu tarımın önemli bir ürünüdür. Kanalların tamamlanmış olmaması elektrik gücü ile sulamanın yapılacağını gösteriyor. Sulama için elektrik kullanımıyla birlikte toplam elektrik tüketimi geçen yıla göre 2-3 kat artacak, mevcut hatların bu yükü kaldırabileceğini sanmıyorum. Gerekli çalışmaların bir an önce yapılması gerekiyor. Bizim üzerimize bu konuda ne gibi bir görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Gerekirse genel müdürlük nezdinde bir girişim başlatabiliriz. Çünkü çiftçilerimiz bu yıl oldukça sorun yaşayarak mağdur olabilirler” dedi.

     

      İşletme Müdürü Beyhan Polat ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek çalışmalar konusunda hassas davranacaklarını da sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.