banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Erkek kardeşi vurdu; babası ölmesini bekledi

Eşi tarafından terk edilen 21 yaşındaki Urfalı Ceylan için Hatay Dörtyol'daki aile meclisi infaz kararı verdi. İşte tüyler ürperten bir töre cinayeti ve korunamayan bir kadın daha...

 

Mehmet Hicri ve eşi Sabiha Hicri, kızlarını, oğulları E. H'nin (18) vurarak olay yerinden kaçtığını söyledi. Bunun üzerine yapılan aramada E. H, amcası Ahmet H. ile yolda yürürken, suç aleti tabancayla yakalanarak gözaltına alındı.

 

Yetkililer, zanlının yanı sıra anne Sabiha, baba Mehmet ile amca Ahmet H.'nin de gözaltına alındığını, soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü, cesedin otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği kaydetti.

 

Öte yandan NTV'de yer alan habere göre; Evde bir odaya alınan bir çocuk annesi Ceylan S.'yi yaşı küçük olan erkek kardeşinin tabancayla göğsünden ve karnından vurduğu, babasının da odanın kapısını kilitleyip, ölmesini beklediği öne sürüldü.

 

19 Temmuz gecesi yaşanan cinayetle ilgili ölen kadının babası, kardeşi, amcası, amcasının oğlu, dayısı ve dayısının oğlu tutuklandı.

 

AMCASININ OĞLUYLA EVLENMEYİ KABUL ETMEDİ

Ceylan S. 3 yıl önce amcasının oğlu Süleyman H. (23) ile evlendirilmek istendi, ancak buna karşı çıktı. Ceylan S., otobüs firmasında çalışan Ferdi S.'la evlenmek istediğini söyledi.

 

Şanlıurfa'dan göçüp Dörtyol'a yerleşen aile, genç kızın bu isteğini kabul etti. Ceylan S. da evlenip, Çanakkale'ye gelin gitti. Çiftin geçen yıl Eylül adında bir kız çocukları oldu.

 

Ferdi S., çalıştığı firmadan ayrıldı, işsiz kaldı, eşi ve çocuğunu alıp Dörtyol'a gitti. Genç kadının ailesinin oturduğu mahallede bir ev kiralandı. Ancak bunalıma giren Ferdi S., bir ay önce evi terk etti.

 

ÇARESİZ KALDI, SAVCILIKTAN YARDIM İSTEDİ

Ailesi soğan tarlalarında çalışmak için Reyhanlı ilçesine giden Ceylan S. de çaresiz kaldı. 13 Temmuz'da Dörtyol Cumhuriyet Savcılığı'na giderek, eşinin kendisini terk ettiğini anlatıp, maddi yardım istedi, kadın sığınma evine yerleştirilmesini talep etti. Başvuruyu değerlendiren savcılık, genç kadını Dörtyol Kaymakamlığı'na yönlendirdi. Ancak o, çocuğuna da alıp Dörtyol'dan ayrılmayı tercih etti.

 

Durumdan haberdar olan ailesi, genç kadın için Dörtyol Cumhuriyet Savcılığı'na kayıp başvurusunda bulundu. 5 gün boyunca haber alınamayan Ceylan S.'nin izi Adana'da bulundu. Amca Ahmet H., Adana'ya gidip, Ceylan S.'yi bulunduğu adresten aldı ve Dörtyol'a geri getirdi. Aile, aynı gün akşam Cumhuriyet Savcılığı'na kızlarının bulunduğunu bildirdi.

 

GECE YARISI DİZ ÇÖKTÜRÜLÜP İNFAZ EDİLDİ

Aile, 19 Temmuz akşamı toplandı. Ceylan S.,  evin bir odasına alındı. Genç kadın burada diz çöktürüldü. 17 yaşındaki E.H. belindeki tabancayı çıkarıp, ablasına iki el ateş attı. Göğsünden ve karnından vurulan genç kadın, kanlar içinde kaldı. Baba Mehmet H., aileden kişileri odadan çıkarıp, Ceylan S.'nin üzerine kapıyı kilitledi. Anne Sabiha H.'nin odaya girmesine izin vermedi.

 

20 dakika kadar bekleyen baba Hicri, polisi arayıp, kızının vurulduğunu ihbar etti. Verilen adrese gelen polis ekibi, genç kadının cesediyle karşılaştı. Baba, cinayeti oğlu E.H.'nin işlediğini ve olaydan sonra kaçtığını söyledi. Polisin araştırmasında E.H ve amcası Ahmet H., sokakta yürürken suç aleti tabancayla yakalandı. Olayla ilgili baba Mehmet, oğlu E.H. amca Ahmet H. gözaltına alındı. Ceylan S.'nin cesedi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

 

Soruşturmayı genişleten polis, amca oğlu Süleyman H. ile dayı Ali G. ve dayı oğlu Halil G.'i de gözaltına aldı. Sorgulamanın ardından Dörtyol Adliye'sine sevk edilen 6 zanlı tutuklandı.

 

ANNE SERİN KANLI

Cinayete sahne olan evde matem havasının olmadığı görüldü. Kızını kaybeden 8 çocuk annesinin serin kanlı davranışları dikkat çekti.

NTV / Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.