banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfaspor

Ergani'de Taşeron işçilerin işten çıkarılmasına tepki

Ergani Devlet Hastanesi bünyesinde çalışan bazı işçilerin işten çıkarılacağı iddiası üzerine Sağlık-Sen Ergani Temsilciliği basın açıklaması düzenledi. Hastane önünde düzenlenen açıklamaya Eğitim Bir Sen ve Diyanet Sen Ergani Temsilciliğinin yanı sıra SES Ergani Temsilciliği ve Sosyal-İş Ergani Devlet Hastanesi temsilciliği de destek verdi.

Taşeron işçilerin işten çıkarılmaması için Sağlık Sen İl Başkanı Nurhak Ensarioğlu’nun Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğiyle görüştüğünü ve bu görüşmeden bir sonuç çıkmadığının belirtildiği açıklamada, “Bütün siyasi partiler gibi mevcut hükümetin de taşeron işçilere çalışma güvencesi getireceğini, asgari ücretin artıracağını daha da önemlisi asıl işi yapanlara kadro getireceğini meydanlarda bağıra bağıra anlattığı bir dönemde, veri hazırlama personeli olarak çalışmakta olan 10 kardeşimizin göz göre göre mağdur olmalarına asla izin vermeyeceğiz.” denildi.

Ergani Devlet Hastanesinin iş yükünün arttığı bir dönemde işten çıkarmaların gündeme gelmesinin kabul edilemez olduğunun belirtildiği açıklamanın devamında şöyle denildi;

“Ergani Devlet Hastanesinin kapasitesinin 63 yataktan 150 yatağa çıkarıldığı, doktor sayısının arttığı bu dönemde iş yükü artmış ancak buna karşılık personel azaltılmıştır. 11 personel alımı daha yapılacağı yerde, tomografi biriminden 6, otomasyondan da 10 olmak üzere toplam  16 personelin işine son verilmesini biz bir akıl tutulması olarak değerlendiriyoruz. Şu an 61 Veri Hazırlama Elemanı ve 11 İş-Kur elemanı toplam 72 personelle bile yürütülemeyen işler, 51 kişiyle nasıl yürütülecektir.”

Alınan kimi duyumlara göre işçilerin işten çıkarılmayıp temizliğe ve mutfağa alınabileceği iddialarına da sert bir dille karşı çıkılan açıklamanın sonunda, “Aldığımız duyumlara göre işlerine son verileceği söylenen 10 işçiden ikisinin temizliğe kaydırılacağı, sekizinin ise mutfak hizmetlerinde çalıştırılacağı söylenmektedir. Kamuoyu adına yetkililere soruyoruz, aşçılık tecrübesi olmayan, sertifikası olmayan personelleri hangi mantıkla mutfakta çalıştıracaklar? En önemlisi bunun teminatını kim verecek? Bunun bir oyalama ve kandırmaca olduğu kanaatini taşımaktayız.” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.