banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Ergani Müftüsü görevine başladı

Uzun süredir vekâleten yürütülen Ergani Müftülüğüne Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde görev yapan Abdurrakip Arslan atandı. Arslan, 9 Eylül itibariyle Ergani’deki görevine başladı.

Toplumu ifsat eden illetlerden kurtulmanın yolunun Kur’an’ın mesajına sarılmak olduğunu belirten Müftü Arslan, amaçlarının insanlara İslam’ı tebliğ etmek olduğunu belirtti.

Diyanet işlerinin çok özellik isteyen bir hizmet alanı olduğunu belirten Arslan, “Amacımız dini mubin-i İslam’ın insanlara tebliğini yapmak, insanlarımızın bugün çok muhtaç olduğu nebevi mesajları onlara aktarmak ve bu hususta hem aileyi, hem çocukları, hem gençleri ve bütün insanlarımızı kucaklamak, onların dünya ve ahiret saadeti için çalışmaktır. Günümüzdeki sıkıntıların çoğunda maneviyat zafiyetini görüyoruz.” dedi.  

Toplumu tehdit eden illetlere dikkat çeken Arslan, “Bugün toplumu tehdit eden fitne, terör, uyuşturucu, buna benzer illetlerin tamamından kurtulmanın tek yolu Kur’an’ın mesajına sarılmaktır. Biz de halkımıza bu hizmeti, bu tebliği yapmak için göreve başladık. Cenabı Allah bize muvaffakiyetler versin. Toplumumuzun da bu nurani mesajı alması, hakka ulaşması ve hakka teslim olması için Rabbimiz onlara bilinç versin ve onlara yardım etsin.” ifadelerini kullandı.

Abdurrakip Arslan kimdir?

1960 Mardin Dargeçit ilçesinde doğdu. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi okuyan Arslan, Konya Selçuk Eğitim Merkezinde eğitimini tamamladıktan sonra Mardin’in Nusaybin ilçesine vaiz olarak atandı. Adıyaman Samsat ve Şanlıurfa Viranşehir’de müftülük görevinde bulundu.

Arapça, İngilizce ve Farsça bilen Abdurrakip Arslan’ın, Haris Muhasibi’den “Zühde Dair” tercüme eseri bulunmaktadır. Abdurrakip Arslan evli ve 8 çocuk babasıdır.   

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.