banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Ergani Kardeş-Der'den ihtiyaç sahibi ailelere yardım

DİYARBAKIR- Ergani’de yaptığı yardımlarla adından söz ettiren Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Ergani Kardeş-Der, 55 aileye kırmızı et, 5 aileye ise buzdolabı ev eşyası yardımında bulundu.

Aralarında Suriyelilerinde bulunduğu 55 aileye kırmızı et ve Suriye’den gelip Ergani’de kalan 5 aileye ise buzdolabı yardımında bulunuldu. Dernek ayrıca bazı Suriyeli ailelere halı ve ev eşyası dağıttı. Mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımlar, Kardeş-Der üye ve gönüllüleri tarafından dağıtıldı.

Yapılan yardımlarla ilgili olarak bilgilendirmede bulunan Kardeş Der Yardım Komisyonu Başkanı Mustafa Öz, “ Bizler Umut Kervanı Yardım Platformu üye derneği olarak Ramazan ayından sonra Ağustos ayı içerisinde fakir, kimsesiz ve Suriye’den gelen ailelere 18’i Suriyeli sığınmacılar olmak üzere toplam 55 aileye hayırsever vatandaşların yardımıyla kırmızı et yardımında bulunduk. Ayrıca Suriyeli 2 aileye ve Erganili 3 fakir aileye buzdolabı, kanepe, halı ve ufak ev eşyası yardımında bulunduk.” Dedi.

Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda hayırseverler ile ihtiyaç sahibi olanlar arasında aracı olmaya hazır olduğunu belirten Kardeş Der Yardım Komisyonu Başkanı Öz daha sonra, “ Önümüzdeki Kurban Bayramı münasebetiyle hayırsever vatandaşlarımızın ilçemizdeki fakirler, özelliklede Suriye’den gelen mağdur ve muhtaç ailelere yardım etme konusunda yardımlarını esirgemesinler. Yardımlarını dağıtma konusunda bizler aracı olmaya hazırız. İsteyen vatandaşlarımız bizimle beraber yardımlarını dağıtmaya gelebilirler. İfadelerini kullandı.

Kış mevsiminde yapılan hazırlıklar için Suriyeli ailelerinde unutulmaması gerektiğini ifade eden Öz son olarak, “ Bu mevsimden sonra artık vatandaşlar kış için hazırlıklar yapmaktadır. Vatandaşlarımızın sadece kendilerini değil kendileriyle birlikte Suriyeli sığınmacıları ve Erganili fakir vatandaşlara karşı da duyarlı olmasını istiyoruz ve yardımlarını bekliyoruz. Allah (c.c) yaptığınız ve yapacağınız yardımları şimdiden kabul etsin. “ ifadelerini kaydetti. (Veysi Demirci-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.