banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

Başbakan'ın çevresindeki liberal isimlerin yanı sıra AK Parti'de kimi milletvekili ve bakanın özellikle TSK aleyhine ve PKK lehine kaleme aldığı yazılarını büyük bir hayranlıkla takip ettiği Taraf'ın Ahmet Altan'ı Erdoğan'a demediğini bırakmadı...

Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdiği “Erdoğan ve Kof Kabadayılık” başlıklı yazı ile ilgili açılan davanın ilk duruşması Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü...

Duruşmada yaptığı savunmada, Erdoğan'a hakaret kastı olmadığını belirten Ahmet Altan, şunları söyledi:

“Başbakan Erdoğan ile aramızdaki mesele kendisinin bir heykeli ‘ucube' diyerek yıktırmak istemesiyle başladı. Bir Başbakan bir sanatçının eserini toplumun önünde böyle insafsızca eleştirme hakkını kendinde bulsa bile, dünyanın hiçbir yerinde bir Başbakan'a beğenmediği bir heykeli yıkma hakkı tanınmaz. Erdoğan beğenmemekle kalmadı bu heykeli yıktırdı.”

Okuduğu bir şiir nedeniyle cezaevine giren Başbakan Erdoğan'ın şimdi kendisini hapsettirmek istediğini savunan Altan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ölçüleri böylesine aşmış biri Başbakan ise bu ölçü şaşırması herkes için bir sorun anlamına gelir. Başbakan çirkin bulduğu herhangi bir Atatürk heykeline ya da camiye ‘ucube' diyebilir mi, onları yıktırabilir mi, cesareti buna yeter mi? Onlara dokunamayan birinin sahipsiz bir heykeltıraşın heykelini aşağılayarak yıktırtması nasıl tarif edilebilir? İçi boş gösterişçi bir yiğitlik, kof bir kabadayılıktır bu. Başbakan beğenmediği için Madam Bovary'i, kocasını aldatan bir kadını anlattığı için Anna Karenina'yı meydanlarda mı yaktıracağız? Sokaklarda henüz kitap yakmamayı, Başbakan'ın roman okumamasına mı borçlu olacağız?”
Altan sözlerine şöyle devam etti:

“Tarihi bir lider olmakla bir trajedi kahramanı olmak arasında sallanan bu başbakan, her şeyin sadece kendisine mübah olduğunu sandığından, bunun hakaret olarak görülüp cezalandırılmasını istedi. Sayın yargıç, vereceğiniz karar benimle ilgili olmayacak.

Siz bu ülkenin hukukunun, keyfi davranışlara gücün hoyratça kullanılmasına, güçsüzlerin ezilmesine cevaz verip vermediğine karar vereceksiniz. Beni mahkum ederseniz, başbakan daha çok heykel yıktırır. Mahkum etmezseniz belki hata yaptığını fark eder. Bunu fark ederse, hem bu ülke, hem de kendisi kazanır.” Duruşma 20 Ekim 2011'e ertelendi.
habervaktim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.