banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Erdoğan’ın etrafındaki 'Çömezler' Kim
Başbakan Erdoğan, 26 Kasım Cumartesi günü ameliyat olmuş ancak haber 28 Kasım Pazartesi günü medyada yer almıştı. İlk haberi veren internet medyası idi. Hemen belirteyim ki ilk bilgiyi veren iki site de, Erdoğan’la mücadeleyi yayın ilkesi edinen sitelerdi.

Bugüne gelmeden ilk ameliyatına ilişkin bir iki önemli ayrıntıyı daha paylaşmak gerek.

Malum internet sitelerinin yaptığı bir gazetecilik başarısı mı idi?

Kesinlikle evet. Buna önemsiz bir habercilikti diyenin alnını karışlarlar.

Bir soru daha.

Peki bu siteler habercilikte adı öne çıkan sitelerden mi idi?

Birinci soruya nasıl “kesinlikle evet” karşılığı verildiyse buna da “kesinlikle hayır” cevabı verilir.

Gazeteciler ve haberlerin satır aralarını okumayı bilen okurların bildiği bir şey vardır. Bu tür haberleri gazeteci bulmaz. Bu haberler, olayın içinde olanlar tarafından bir şekilde gazeteciye ulaştırılır.

Yani? Yanisi şu.

Erdoğan’ın ilk ameliyatını içerden birileri söz konusu iki siteye ulaştırmıştı.

Hatırlarsanız bu bilgilerin internet medyasında yer almasından sonra Başbakanlık olayı gizlemeyi bırakmış ve kamuoyuna açıklama yapmak durumunda kalmıştı.

Şimdi gelelim bugüne.

Erdoğan’ın ikinci kez ameliyat masasına yattığı haberi dün akşam 22.02’de Odatv internet sitesinde yer aldı. Sosyal medyada muhafazakar camianın gazetecileri birbiri ardına yalanmama yarışına girişti.

Kimi, “Ben şununla görüştüm. Kesinlikle böyle bir şey yok dedi” diyor, kimi ben konutla temas kurdum “Erdoğan şu anda Kısıklı’daki evinde”, kimi “Daha biraz önce Mahmut Abbas ile telefon görüşmesi yaptı” diyor.

Haberi doğrulatma yolunda Rotahaber’in ulaştığı bütün isimler de ameliyat haberini doğrulamadığı gibi, evinde istirahatte olduğunu söylüyorlardı. Editörlerimiz haberi doğrulatamayınca da konuyu hiç gündeme getirmedik.

Medyada yer alan iddialar üzerinden haber yapmayı da doğrusu pek etik bir yayıncılık olarak görmedik.

Ancak, yeni günün başladığında ortaya çıkan bir tablo var. Erdoğan dün akşam 20.00 sıralarında Koşuyolu’ndaki Medipol hastanesine gitmiş ve yeniden bıçak altına yatmış. Öğrenildiğine göre devam niteliğinde yeni bir ameliyat olmuş.

Başbakanın bağırsak bölgesinde biriken sıvıyı almışlar. Bir de ilk ameliyatta ucu dışarıda bırakılan bağırsağı komple içeri taşımışlar. Operasyon kısa sürmüş. Erdoğan 45 dakika kadar dinlendikten sonra evine geçmiş.

Baktığınızda Erdoğan’ın yakın çevresinden bize verilen bilgiler doğru idi. Evet. Erdoğan gerçekten de bizim soruşturduğumuz sıralarda evine geçip istirahate çekilmişti.

Ammmaaaa, bundan daha önemli bir gerçek vardı. Erdoğan’ın ikinci kez ameliyat edildiği haberi idi.

Yani, Odatv, hepimize nal toplattı.

Boyutu ne olursa olsun Erdoğan ikinci kez ameliyat masasına yatmıştı.

Tekrar birinci ameliyatı ile ilgili noktaya dönüp sormak gerek. Hadi ilk ameliyatında bir şekilde söz konusu iki site ameliyatı duyurmuştu.

Peki ikinci ameliyatı da ilk kez kez Odatv okurlarına duyuruyorsa şu soruyu sormak gerekmiyor mu?

“Erdoğan’ın etrafındaki Turan Çömezler kim?"

Şimdi kalkıp da bana Turan Çömez de kim demeyin sakın.

Bu kadar da olmaz ki yahu.

Tamam anladım anladım.

Biz her şeyi çok çabuk unutuyoruz.

Turan Çömez, belediye başkanlığı döneminden itibaren Erdoğan’ın gayri resmi özel doktoru gibi idi.

Erdoğan Başbakan olduktan sonra Özel Kalem Müdürlüğü ve danışmanlığı görevlerinde bulundu. 22. dönemde AK Parti listesinden Balıkesir Milletvekili seçildi.

Sonra mı?

İşte dananın kuyruğu burada kopuyor. Ergenekon yapılanmasının ortaya çıkması ile birlikte yurt dışına kaçtı. Bilindiği kadarıyla İngiltere’de dil öğreniyor. 5 yıldır dil öğrenimi bitmedi.

ROTAHABER / ANALİZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.