banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Kökünü Kurutma Operasyonu Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi

Erdoğandan tarihi ziyaret

Erdoğan, Türk milleti bu aziz insanları hayır dualarıyla anmaktadır. Onları idama gönderenler ise bu cinayetin vebalinden ve bu utançtan kurtulamamıştır. dedi.

Topkapıdaki Anıt Mezara gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, idam edilişlerinin yıldönümünde merhum Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkanı anma törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Menderes ve arkadaşları, bu ülkeye yaptıkları hizmetlerin bedelini ödemiştir. İnancımıza Allah için memleketine hizmet edenler şehit kabul edilir. Onların idamı, aileleri için bir utanç değil, büyük bir gurur kaynağıdır. Türk milleti bu aziz insanları hayır dualarıyla anmaktadır. Onları idama gönderenler ise bu cinayetin vebalinden ve bu utançtan kurtulamamıştır. Türk milleti kendi iradesiyle göreve getirdiği bu masun insanların katledilmesini lanetle anmıştır. dedi.

Başbakan Erdoğan, 12 Eylüldeki referandumda evet kararı çıkmasını hatırlatarak, Ortaya çıkan irade bir kez daha darbeci vesayetçi anlayışa gereken cevabı vermiştir. Böyle acılar yaşanmaması en büyük dileğimizdir. Menderes ve arkadaşlarının yaktıkları demokrasi meşalesi el el dolaşmış ve bizlere kadar ulaşmıştır. Menderesin başlattığı demokrasi ve kalkınma mücadelesi merhumun manevi mirası olarak milletimiz tarafından kabul görmüştür. ifadelerini kullandı.

CİHAN



Etiketler:  Erdoğan Anıt Mezar 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.