banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Erdoğandan Baykala: Biz varız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD yolunda uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.


Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın anayasa paketine ilişkin önerisiyle ilgili olarak şunları söyledi:


"Cumhurbaşkanı paketteki üç maddeyi referanduma götürmeyi kabul ederse, diğer maddelere destek vereceklerini söyledi. Bu, Cumhurbaşkanı'nı siyasi zemine çekme, taraf haline getirme girişimidir. Bu işin yasal adresi Meclis Başkanlığı'dır. Anayasa değişikliği paketinin yasalaşma sürecinin koordinatörlüğü ondadır. Baykal çağrısını ona yönlendirirse, Meclis Başkanı da grup başkanvekilleriyle toplanıp bir değerlendirme yapar. Biz de yasalara uygunsa, her türlü kolaylaştırıcılığa varız. Elbette paketteki bazı maddeler 330-367 oy aralığında geçerse, Cumhurbaşkanı'nın farklı takdir yetkileri de olabilir." 


Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yalnız ona nasıl güveneceğiz. Sonuçta gizli oylama. 330-367 aralığını nasıl bulacağız. Ben arkadaşlarıma, yetkili kurullarıma danışıp karar vereceğim. Ama kişisel olarak karşı değilim."


Erdoğan, yola çıkmadan önce basın toplantısında ise daha sert mesajlar vermiş, şark kurnazlığı ile eleştirdiği Baykal'ın, Cumhurbakanını siyasallaştırma gayreti içinde olduğunu belirtmişti.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.