banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Erdoğan: Uyum yasalarını uzatmadan tamamlayın



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti tarafından oluşturulan uyum yasaları hazırlama komisyonlarının üyeleri ile yaptığı toplantıda, çalışmaların çerçevesi ve süresi ile ilgili konuştu.
Erdoğan, Uyum yasalarının hazırlanması için kendilerine 6 aylık süre verdi. Bu süre Meclis tatile girmeden doluyor. Meclis tatile girmeden uyum yasalarının tamamlanmasını istedi. Türkiye'nin vesayet odakları yüzünden geçmişte yaşadığı büyük sıkıntılara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz anayasa değişikliği ile vesayet odaklarını kaldırdık. Şimdi uyum yasaları sayesinden bu işi kurumsal olarak da kaldıracağız. Onun için uyum yasaları vesayeti kaldıracak şekilde hazırlanmalı" dedi.
İÇTÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, uyum yasalarının daha hızlı TBMM'den geçmesini sağlamak için İçtüzük'te bu yönde bir değişiklik yapılması da önerildi. Bu öneriyi makul bulan Erdoğan, Bu konu gelişmelere göre daha Türkiye Büyük Millet Meclisinde sonra ele alınacak.
'ÜST DÜZEY' TANIMI: Uyun yasalarını çıkarma hazırlıkları kapsamında oluşturulan AK Parti'nin komisyonları yasa çalışmaları için kolları sıvadı. Personel reformu komisyonunun öncelikli olarak anayasaya yazılan "üst düzey yönetici"den neyin kastedildiğine ilişkin bir tanım yapacak. Prensip olarak genel müdür ve üstü yöneticiler, kaymakam, vali, büyükelçi, kurum başkanı pozisyonları cumhurbaşkanı ile gelip cumhurbaşkanı ile gidecekler. Bu kadroların altında kalan kariyer bürokratları ise sürekli devlet memuru olarak görev yapacakları belirtildi.
MAAŞ DÜZENLEMESİ: Kamuda büyük sorunlara neden olan ve bugüne kadar gelen hiçbir hükümet tarafından kalıcı çözüme kavuşturulmayan kamuda ücret politikası AK Parti tarafından oluşturulan komisyonlar tarafından uyum yasaları kapsamında kamudaki ücret politikasını da masaya yatırması bekleniyor.
Haber: Zübeyde Yalçın/SABAH

Anahtar Kelimeler:
Uyum Yasaları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.