banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Erdoğan:

NEWYORK - Birleşmiş Milletler 69. genel kurulu genel görüşmelerine katılmak için ABD'nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM genel kurulu 69. dönem genel görüşmelerine katılarak kurula hitaben bir konuşma yaptı.

Konuşmasında son günlerde Suriye’nin Kobani şehrinden, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine geçen Suriyelilerin sayısını 150 bin olarak açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM genel kurulunda yaptığı açıklamada “Irak’tan göçen 30 bin Ezidi’ye kucak açan biz olduk. New York’a hareketimizden hemen önce, Suriye’den kaçmak zorunda kalan Kürtlere sınırlarını açan ve onlara insani yardım sağlayan da yine biz olduk. Sadece son 5 günde ülkemize giriş yapan Suriyelilerin sayısını 150 bin olarak arkadaşlarım bana bildirdi“ ifadelerini kullandı. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.