banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

Erdoğan: Türkiye 8 yıllık eğitim garabeti yaşadı

Kadıköy Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi hizmet binası ve yeni eğitim-öğretim yılı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de 8 yıllık eğitim garabeti yaşandığını ifade ederek, sabrın neticesinde imam hatiplerde okuyan öğrenci sayısının 1 milyon 200 binin üzerine çıktığını söyledi.

Her güzel hizmet gibi bu okulu da dillerine dolayanlar, kendilerine rant devşirmeye çalışanlar olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün aynı zamanda okulun arazisiyle ilgili pek çok ahlaksız iddiaları dile getirenlerin, hatta meclis gündemine kadar taşıyanların utanç günüdür. Ama biliyoruz ki onların karakterinde utanma duygusu maalesef yok.  Hamdolsun onlar bizim muhatabımız değil. Bizim muhatabımız işte buradaki pırıl pırıl gençlerimizdir. Önümüzdeki yıllarda da bu okulda eğitim görecek evlatlarımızdır, milletlerimizdir. Biz hizmetimizi milletimiz için yapıyoruz." dedi.

Çıkarılan engellerle 600 bin olan imam hatip öğrencisinin 60 bine düşürüldüğünü belirten Erdoğan, "Önce eğitim sonra sağlık dedik. Vazgeçmedik. Sabır sabır sabır dedik. Hamdolsun sabrın neticesinde okuyan öğrenci sayısı bir milyonun üzerine çıktı. Zorlukla olmadı dayatma olmadı. Bir tarafta kat sayı engeli koydular, İmam Hatipten çıkanlar istediği yere giremesinler diye kat sayı çıkardılar. Kötü komşu ev sahibi yaptırır ya bu yüzden çocuklarımızı yurt dışına çıkardık. Orada okuttuk.

Çocukların neden ayaklarını pranga taktınız. Niye önlerini kesip zincirlere bağladınız. Özgürlükse eğitim adına kıstınız. İmam Hatip okullarını bitirmek için tüm eğitim sistemini felç ettiler." şeklinde konuştu.

"İstanbul'da tek imam hatip vardı"

İstanbul'da tek imam hatibin Fatih'te olduğunu ve kendisinin de oradan mezun olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hocalarımız bize şunu derdi. Oğlum buraya niye geldiniz? Okumaya geldik. Oğlum ölü yıkayıcısı mı olacaksınız? Biz ağlardık ama biz oraya ölü yıkayıcısı olarak gitmedik. Zira bunlar da öldüğü zaman İmamın önüne geliyor. Bunları da yıkayacak birileri lazım. Yoksa ölüleriniz ortada kalır. Onlar hep bu işi ticari anlamda düşündüklerinden dolayı böyle baktılar. Bunlar hep tek parti döneminin imam hatipleri ölü yıkayıcı olarak gören görüş anlayışı yıkıldı. Mesleki eğitim çok büyük darbe yedi. Biz 4+4+4 sistemini getirerek bu yanlışa son verdik. İmam Hatipler ile birlikte Meslek Liselerini cazip hale getirecek adımlar attık. Nasıl ki başı açık kardeşim özgürse başını kapatmak isteyen kardeşim de özgürdür."

Mesleki ve teknik eğitimde yüzde 35'e düşen oranı yükselttiklerini ve kat sayı adaletsizliğine son verdiklerini belirten Erdoğan, "Kız evlatlarımızın üzerindeki baş örtü baskısını kaldırdık. Sabırla buralara gelindi. Nasılsa insanımız başını açma hürriyetine sahipse başını örtme hürriyetine sahiptir. Başı örtülü vatandaşımla başı açık vatandaşımın arasında hiç bir ayrım yapmadık. Ders kitaplarını çocuklarımıza ücretsiz olarak veriyoruz. Kız çocuklarımızın eğitimine önem verdik. Okuma oranlarını yükselttik. 12 yılda 21 milyon çocuğumuzun annelerine 4 katrilyon vererek eğitimlerinin devamını sağladık." dedi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.