banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Erdoğan sokaklara çıkın diyor, Birecik belediyesi halkı dağıtıyor

Birecik’te polis ve belediye başkanı halkı dağıtmaya çalıştı 15 Temmuz gecesi yapılan darbenin ardından tüm Türkiye’de halk, sokaklara dökülerek darbe girişimini ve darbecileri protesto etti.

Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından TSK’da, Emniyette, yargıda ve bürokraside binlerce kişi darbe girişimi ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle ya açığa ya da gözaltına alındı. Türkiye genelinde 15 Temmuz gecesi darbe girişimi nedeniyle çok sıcak saatler yaşanırken, Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde halkın darbe girişimini protestosu sırasında ortaya çıkan görüntüler ise dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişimi gecesinde sokağa çıkma çağrısı üzerine tüm Türkiye’de olduğu gibi Birecik ilçesinde de ilçe halkı sokağa çıktı. Binlerce Birecikli sokaklara dökülerek sala ve ezan sesleri arasında tekbirler getirerek darbe girişimini protesto etti.

Darbe karşıtı protestolar devam ederken polisin ve belediye başkanının darbe gecesi yapılan çağrı üzerine toplanan halkı dağıtmaya çalışması dikkat çekti. Birecik Terörle Mücadele Büro Amiri Erdal Akyürek, eline aldığı megafonla Birecik’te jandarma ile ilgili bir sıkıntının olmadığını söyleyerek toplanan kalabalığı dağıtmak istedi.

Göstericiler yapılan anonsu dikkate almayarak anonsu yapan polise tepki gösterdi. Birecik halkının dağılmaması üzerine polis, istihbarat aldıklarını bu yüzden de halkı korumak için böyle davrandıklarını söyledi. “Cumhurbaşkanı uçak ile inemiyor, neden siz bizi dağıtmak istiyorsunuz anlamadım” Bunun üzerini bir başka Birecikli polislere şöyle tepki gösterdi: “Cumhurbaşkanı halk sokaklara dökülsün diyor. Siz ise dağılın diyorsunuz. Biz Cumhurbaşkanını mı dinleyeceğiz sizi mi dinleyeceğiz? Türkiye’de darbe oluyor. Orası ile burası farklı bir ülke mi orası da Türkiye değil mi? Ankara’da Cumhurbaşkanı uçak ile inemiyor. Neden siz bizi dağıtmak istiyorsunuz anlamadım.” Polisini halkı dağıtma girişiminin boşa çıkmasının ardından protestolarını AK Parti İlçe Teşkilatının önüne kadar devam ettiren halkı bu sefer de Birecik Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, dağıtmaya çalıştı.

Burada toplanan kalabalığa yönelik bir konuşma yapan Birecik Belediye Başkanı Pınarbaşı, halktan ricada bulunarak daha büyük sıkıntılar yaşanmaması için sakinleşerek evlerine dönmesini istedi.

Belediye Başkanı: İstihbari bilgilerimiz var Halkın, “Bu akşam burada yatacağız kimse bir yere gitmeyecek” diyerek tepki göstermesi üzerine Pınarbaşı, “Herhalde önemli bir şey olmasa bizlerde bu güzel coşkulu topluluğu dağıtmak istemeyiz.” dedi.

İstihbari bilgilerimiz var. Hiçbir kaza bela olmadan sizleri evlerinize gönderiyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı: Şurada bir bomba patlar! Birecik halkının “kelle koltukta buradayız” diyerek başkana tepki göstermesinin ardından Pınarbaşı, bu sefer halka “Allah korusun şurada bir bomba patlar!” diye konuştu. Tüm bu engelleme girişimlerine rağmen meydanlardan ayrılmayan Birecik halkı, gece boyunca darbe girişimini protesto etti. O gece yaşanan gelişmelerin bizzat içinde yer alan GAP Fıstıkçılar Birliği Başkanı Mehmet Üzümcüoğlu, o gün tanık olduğu olayları anlattı.

“Polisin bu tepkisine bir anlam veremedik”

Polisin o geceki tavrına bir anlam veremediğini belirten Üzümcüoğlu, “Olay gecesi Cumhurbaşkanının sokaklara çıkın çağrısından sonra ben de ailemle beraber gösterilere katıldım. Sokakta gösteriler devam ederken emniyet güçlerine destek vermek için emniyet binası önüne geldik. Orada ismini bilmediğim ve daha öncede görmediğim bir polis memuru bizlere ‘buradan dağılın’ dedi. Ama polisin bu tepkisine bir anlam veremedik. Biz ise o polise “Sokaklarda bulunacağız, Cumhurbaşkanından talimat gelmeden kesinlikle sokakları terk etmeyeceğiz.” diyorduk ama o ısrarla bize “Bu kalabalığın burada bulunması doğru değil. Burada böyle bir sıkıntı yok. İstanbul ve Ankara’da sıkıntı var.” diyordu.

Bunun üzerine heykelin orada toplanan halk, yarım saat sonra dağılmaya başladı. Orada birçok STK vardı ve biz polisin bu tavrına bir anlama veremedik.” şeklinde konuştu. “Ben bu polise sizin aracılığınızla sesleniyorum” diyen Üzümcüoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Neden o gece kalabalığı dağıtmak istedin? Neden o kalabalığı bertaraf etmek istedin? O kalabalığın içerisinde FETÖ terör örgütü elamanları da vardı. Çünkü onlara yakın olan okulun önünden geçerken “Bu okul bizim okulumuz” diyerek yuh çekmemize engel oldular. Onların polis mi vatandaşlar mı olduğunu bilmiyorum. Bunlar Türkiye’nin her yerinde kangren olmuşlar. Daha önce Birecik’te bir iş yapılacak olsaydı mutlaka bu terör örgütüne sorulurdu. İhaleleri vermediği için giden kaymakamlarımız var. Birecik emniyetinde FETÖ terör örgütü var. Kaymakamlık, Sosyal Yardımlaşma da bunların elindedir. Türkiye halkının bu darbecilere ve çapulculara prim vermeyeceğine inanıyorum. Bu mücadelede Cumhurbaşkanının, Başbakanın ve tüm siyası partilerin yanındayız.” (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.