banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Erdoğan: Siyaset 6-7 Ekim olaylarında 50 kişiyi katletmek midir?



Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç eşlik etti.

Şanlıurfa’ya yaptıkları hizmetlerden bahseden Erdoğan, konuşmasında CHP, HDP ve paralel yapıya yüklendi.

Birilerinin Kobani’yi istismar ettiğini belirten Erdoğan, “Suriyeli misafirlerimize gösterdiğiniz kardeşlik çok önemliydi. Birileri Kobani’yi istismar etti. Bizleri Kobani’den gelen 250 bin kişiye sahip çıkmamakla suçladılar. Onları ağırlayan kimdi? Bak şimdi geri dönüyorlar. Onlara desteği kim veriyor. Yine biz veriyoruz. Maalesef bu bölücü örgüt yalanı hâkim kılıyor. Kardeşin kardeşe böyle zor zamanda yardımcı olması bu işin en güzel yanıdır. Ama ana muhalefet lideri diyorki ‘ülkemize sığınan kardeşlerimizi Esed’e teslim edeceğiz’. Bunların tarihinde kardeşlerini Stalin’in askerlerine teslim etmek vardır. Daha sonra onlar da ‘Keşke bizi Stalin’e teslim etmeyip kendiniz öldürseydiniz’ demişlerdi.” şeklinde konuştu.

HDP’nin, ‘Din dersleri kalksın, Diyanet işleri başkanlığı kapatılsın” şeklindeki vaatlerini hatırlatan Erdoğan, elindeki Kur’an-ı kaldırarak Diyanetin bundan 10 bin tane bastırdığını söyledi.

Müftü, benim partimin dini Zerdüştlük olsa Zerdüşt olurdum, diyor

Erdoğan, “Birileri ise Van'da musluklardan kan akıtıyor kan. İşte bunlar bu ülkeyi ayrımcılığa tabi tuttular. Meydana çıkıyorlar. Biz bölücü değiliz diyorlar. Bunlar bölücünün ta kendileridir. Bir de müftü var. Benim partimin dini Zerdüştlük olsa yine bu partide olurdum. Biz yaşatmak için uğraşıyoruz diyorlar. Siyaset 6-7 Ekim olaylarında 50 kişiyi katletmek midir? Siyaset bu ülke ve millete düşmanlık olan Ermeni lobileriyle işbirliği yapmak mı?  Pensilvanya’daki örgüt lobisine teslim olmak mıdır?” diye sordu.

Konuşmasında paralel Yapıya da gönderme yapan Erdoğan, “Kimse bu vatanda operasyon düşünmesin. Milletimizle birlikte karşılarındayız. Bunlar Milli Güvenlik Siyaset belgesine girdi. Pensilvanya kaçakların sığınağı gibi oldu. Bu can bu tende durdukça mücadele devam edecek.” dedi.

Aynı alanda şehir hastanesinin temelini atan Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 20.00’de Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, Arkeopark ve Edessa Mozaik Müzesi Açılış Töreni’ne de katıldı. (Mehmet Demir - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.