banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Erdoğan: Şimdiki sorun terör sorunudur

Sivil Dayanışma Platformu tarafından Yenikapı'da "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" adıyla düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürd'ün sorunu olduğu gibi Türk'ün, Laz'ın, Çerkez'in, Roman'ın da sorunları olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bu ülkede etnik kökeninden dolayı kimseyi dışlamadık." İfadelerini kullandı.

Türkiye'de sorunun etnik değil terör sorunu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim mücadelemiz etnik bir gruba değil terör örgütünedir. Artık Türkiye'de Kürt sorunu yoktur diyecek noktaya geldik, şu anki sorun sadece terör sorunudur." dedi.

7 Haziran'da muhtarların tehdit edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçenlerde Güneydoğu ve Doğu illerindeki muhtarları davet ettiklerini 90 muhtarın tehdit altında oldukları için gelemediğini ifade etti.

İsim vermeden HDP ve Selahattin Demirtaş'ı eleştiren, "Cici çocuk sen kimi aldatıyorsun ya. Kimi kandırıyorsun televizyon ekranlarında. Şimdi 1 Kasım'a gidiyoruz aynı oyunu yine oynayacaklar. Millet 1 Kasım'da bu tehditlere kulak asmadan gereğini yapacaktır." şeklinde konuştu.

Kardeş kavgası çıkartmak isteyenlere aradıkları fırsatı vermeyeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, günün birleşme, kenetleşme günü olduğunu söyledi.

Türkiye'nin geldiği noktadan geriye adım atılmayacağını belirten Erdoğan, "Milli birlik ve kardeşlik sürecinin geriye doğru işletilmesine izin vermeyeceğiz. Yeni Türkiye'nin yolunu açacak kapılarını aralayacağız. Türkiye'nin gözden çıkartacak tek bir vatandaşı yoktur." dedi.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "1 Kasım seçimlerinde TBMM'ye hangi partiden olursa olsun fark etmez; 550 tane kalbi, bedeni millet için çalışacak yerli ve milli milletvekili göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi?

Bizi başka türlü yenemeyeceklerini bilenler yine fitne tuzağını devreye sokmaya çalışıyor. 200 yıldır oynanan oyuna bir kez daha düşmek bize yakışmaz. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin inşallah." 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.