banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Erdoğan, Obama ile telefonda o konuları görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile telefonda yaptığı görüşmede, IŞİD ile mücadele, Rusya'nın Suriye'deki askeri faaliyetleri karşısında neler yapılabileceği, terör örgütü PKK'nın saldırıları ve G20 zirvesinin gündemi gibi konuları görüştü. 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nde yapılan yazılı açıklamada Erdoğan ve Obama'nın bu gece telefonla  görüştükleri bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi açıklamasında;

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, görüşmede, IŞİD ile mücadele konusundaki işbirliğinin güçlendirilmesini ve Rusya’nın Suriye’deki askeri faaliyetleri karşısında neler yapılabileceğini ele almışlardır.

ABD Başkanı Obama, 10 Ekim’de Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınayarak taziyelerini iletmiş, ülkemizin güvenliğine yönelik tehditlere karşı ABD olarak Türkiye’yle dayanışma içinde olduklarını belirtmiştir. İki lider, Suriye’de siyasi geçiş süreci için gerekli koşulların oluşturulması amacıyla IŞİD’e yönelik askeri baskıyı artırmanın ve ılımlı muhalefeti güçlendirmenin ortak hedefleri olduğunu teyit etmişlerdir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, PKK saldırılarının acilen son bulması gerektiği hususunda da mutabık kalmışlardır. İki lider, Kıbrıs müzakerelerinde olumlu bir ivme yakalandığına değinerek, soruna çözüm bulmaya yönelik çabaları desteklediklerini vurgulamışlardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, Antalya’da yapılacak olan G20 zirvesinin gündem konuları hakkında da görüş teatisinde bulunmuşlardır." denildi.

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.