banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Erdoğan: Kimse sessiz ve tepkisiz kalmamızı düşünmemeli

İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin (İSEDAK) 31. Bakanlar Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,“Hiç kimse bizden sınır güvenliğimiz ihlal edilmesine sessiz ve tepkisiz kalmamızı beklemesin.” dedi.

Suriye’deki iç savaşa değinen Erdoğan; “Müslümanlar olarak beka mücadelesi verdiğimiz ağır bir imtihandan geçiyoruz. Komşumuz Suriye'de yaşanan iç savaş beşinci yılına girmek üzere. Muhasebemizi Rabbimize karşı yapmamız gerekir. Hesaba çekilmeden önce kendimizi hesaba çekmemiz gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Kimse sessiz ve tepkisiz kalmamızı düşünmemeli”

Erdoğan, Türkiye jetlerinin düşürdüğü Rus uçağıyla ilgili ise şöyle konuştu: “Dün sabah saatlerinde hava sahamızı ihlal eden, milliyeti belirsiz iki uçak Yayladağı Hatay bölgesinde, sınır ihlali yapmamaları konusunda, 5 dakika içinde 10 kez ikaz edilmiştir. Askeri makamlarımızın yaptıkları ikazlar üzerine bu uçaklardan biri tekrar Suriye'ye dönerken, diğeri sınır ihlalini sürdürmeye ısrarla devam etmiştir. Bunun üzerine bölgede devriye görevi yapan F16'larımız Türk hava sahası içinde sınır ihlali yapan uçağa ateş açmışlardır. İsabet alarak Suriye tarafına düşen uçağın bazı parçaları da sınırlarımız içine isabet etmiş, bu sebeple 2 vatandaşımız yaralanmıştır. Daha sonra Rus yapımı olan uçağın Rusya Federasyonu'nun açıklamaları sonrası Rusya'ya ait olduğu anlaşılmıştır. Kimse sessiz ve tepkisiz kalmamızı düşünmemeli. Sadece kendi güvenliğimizi ve kardeşliğimizin hukukunu koruyoruz. Kimse bizim egemenlik hakkımızın yok sayılmasını istemesin. Hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz yoktur.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Düşen, daha sonradan Rus yapımı olduğu bilinen uçağın Rusya Federasyonu'na ait olduğu bu ülke makamlarının açıklamalarından sonra anlaşılmıştır. Olayın hemen arkasından Türkiye olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve NATO bünyesinde gerekli bilgilendirmeleri süratle yaptık. Şu söyleniyor; Orada DAİŞ'e karşı bulundukları ifade ediliyor. Bir defa Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu Lazkiye ve kuzeyi bu bölgede, DAİŞ terör örgütü yoktur. Kimse kimseyi aldatmasın" diye konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.