banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Erdoğan, 'İsrail'in Kudüs'te Harem-i Şerif'e yönelik ihlalleri kaygı verici'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Parlamentosu üyesi Arap vekilleri Tarabya Köşkü'nde kabulünde, İsrail'in Kudüs’te Harem-i Şerif’e yönelik ihlallerinin kaygı verici olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arap Değişim Hareketi Başkanı ve Meclis Başkan Vekili Ahmed Tıbi, Ortak Arap Listesi ve Toplumcu Parti Üyesi Cemal Zehalika, İslami Hareket Üyesi Taleb Ebu Arar ve Değişim İçin Arap Partisi Genel Sekreteri Üsame Saadi'den, Kudüs'te Harem-i Şerif'e yönelik ihlaller ve bölgedeki gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Arap milletvekillerini kabulünde, barış süreci, Filistinliler arası uzlaşı, Türkiye'nin Batı Şeria ve Gazze'deki yatırımları ve Filistinlilere yaptığı insani yardımlar hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1948 Araplarının İsrail’de kendi hukuklarını, kendi benliklerini ve kimliklerini korumalarının önemine değinerek, İsrail'in Kudüs’te Harem-i Şerif’e yönelik ihlallerinin kaygı verici olduğuna dikkati çekti.

İsrail'in ihlallerini kınadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası toplumun da bu konuda artık inisiyatif alması gerektiğini belirtti.

İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa konusundaki politikalarında gözle görülür değişiklikler olduğuna, ihlallerin de bunun uzantısı olduğuna işaret eden Knesset üyesi konuklar ise, başta Kudüs olmak üzere Filistin konusunda sergilediği duyarlılıktan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.