banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Erdoğan işaret etti büyük dava geliyor

AK Parti'nin "Milli İradeye Saygı" mitingleri Türkiye gündemine otururken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hem Ankara hem de İstanbul'daki mitinglerdeki açıklamaları hala sıcaklığını koruyor. Başbakan Erdoğan'ın "Gezi Parkı olaylarıyla ilgili hesaplaşmayı hukuk içinde mutlaka yapacağız, provokatörleri deşifre edeceğiz" açıklaması  büyük bir davanın geleceğinin habercisi...

"HESABINI YARGIDA SORACAĞIZ"

Başbakan Erdoğan 15 Haziran Cumartesi günü Ankara Sincan'daki meydanı dolduran yüzbinlere "Tüm bu vandallıkların, tüm bu insanlık dışı hareketlerin hesabını yargıda soracağız. Bunu eğer takipsiz bırakırsak, olmaz" mesajını vermişti.

'ŞİDDET UYGULAYANLARI TEK TEK ARAŞTIRACAĞIZ'

Başbakan Erdoğan, Ankara'daki bu sözlerinden sonra da Kazlıçeşme'deki coşkulu AK Partililere böyle seslendi:

"Biz polisimizin yanlışı varsa onu sorgularız, ama şiddet uygulayanları tek tek inceleyecek ve araştıracağız. Bütün MOBESE kayıtlarında bunlar var, inceleniyor. Sosyal medyada provakasyon yapanları da araştıracağız. Medyada da provokasyon yapanları arkadan her türlü lojistik destek verenleri araştıracak ve deşifre edeceğiz. Merak ediyorum, dünyanın değişik yerlerinden gelerek Taksim'deki olaylara karışanların burada ne işi var? Sanatçılara mahalle baskısı uygulayanları milletin bilmesini istiyorum."

DÜNKÜ OPERASYONLAR BUNUN BİR ÖN HAZIRLIĞI MI?

Dün sabah saatlerinde Ankara ve İstanbul merkezli operasyonlar önümüzdeki günlerde olması muhtemel büyük bir davanın hazırlığı olarak değerlendirildi.

EYLEMCİLER HANGİ SUÇLARDAN YARGILANACAK?

Yaklaşık 20 gündür devam eden eylemlerde bilgiler yetkililer tarafından toplanıyor. Peki, bu eylemciler hangi suçlardan yargıya hesap verecek?

1- Hükümeti yıkmaya çalışmak

2- Kanunsuz eylem yapmak

3- Şiddet ve eyleme teşvik etmek

4- Kamu malına zarar vermek

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAREKETE GEÇTTİ BİLE

Hükümet kanadında böyle bir hazırlık devam ederken Ankara Büyükşehir Belediyesi kamu malına zarar veren şahıslara yönelik tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Bunun için de Belediye ve Emniyet arasında işbirliği yürütülüyor. Polis kameraları ve mobeselerle kamu malına zarar veren gruplar tek tek tespit ediyor.


omer.sut@haber7.com

Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.