banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Erdoğan: Diyarbakır'da o afişlerin kullanılması kanıma dokundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Spor Salonu'nda HAK- İŞ 13. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Ankara saldırısına değinerek, eylemin kolektif olduğunu, içerisinde IŞİD, PKK, el Muhaberat ve PYD’nin olduğunu belirterek, DBP’li Diyarbakır Yenişehir Belediyesinin Hz. Muhammed'e hakaret karikatürünü billboardlarda kullanmasına da sert tepki gösterdi.

Ankara Garı’nda meydana gelen patlama ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eylemin kolektif olduğunu, içerisinde IŞİD, PKK, el Muhaberat ve PYD’nin olduğunu belirterek, "Bu tamamen bir kolektif terör eylemidir. Burada DAEŞ de var, burada PKK da var, burada El Muhaberat da var, burada Suriye'nin kuzeyindeki PYD terör örgütü de var. Hepsi beraber ortak olarak bu eylemi planlamışlardır.” dedi.

DBP’li Diyarbakır Yenişehir Belediyesinin Hz. Muhammed'e hakaret karikatürünü billboardlara kullanılmasına da sert tepki gösteren Erdoğan, “Birileri çıkıp âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimize ahlaksızca saldırdı. Bu bir zihniyetin dışa vurumunu gösteriyor. Mekke’den Medine’den sonra en çok sahabe kabrinin olduğu yer Diyarbakır’dır. Diyarbakır’da bu yapılmamalıydı.” diye konuştu.

Yapılan olayın kanına dokunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunu hangi partinin belediyesinin yaptığının bir önemi yok. Ben falanca partinin kurucusu olduğum için de söylemiyorum. Bir insan olarak, bir Müslüman olarak o resim benim kanıma dokundu. Ona buna oy verin demiyorum. Kime oy verdiğinizi iyi bilin diyorum. Hazreti Peygambere edepsizce dil uzatan bir yönetimle benim Kürt kardeşimin ne işi olabilir? Bir Müslüman olarak bu benim kanıma dokunuyor.” ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.