banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Erdoğan: Batılılar çocuklarımızın ölümünü seviyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 30. Toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan İslam coğrafyasında sorunların üstesinde ancak  müslümanların birlik beraberliğinde geçtiğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdooğan İSEDAK toplantısında yaptığı konuşmada, İslam dünyası üzerinde yaşanan olaylara değinerek, batının İslam ülkelerinin petrol ve altınını sevdiğine dikkat çekti.



“Mescidler müslüman olduğunu iddia edenler tarafından katliam mekânlarına dönüştü”

Erdoğan konuşmasının devamında, "En emin yerler olması gereken türbeler, mescidler Müslüman olduğunu iddia edilenler tarafından katliam mekânlarına dönüştü. Kendilerini müslüman diye tanıtan canilerden kurtaramadığımız için Mescid-i Aksa barbarların postallarıyla çiğnendi. Sesimiz çıkabiliyor mu? Biz gerek içimizden gereken dışarıdan gelen saldırıları durduracak güce sahibiz. Eğer istenirse Irak'ta akan kanı durdurmak mümkün olabilir. Suriye'de çocukların öldürülmesinin önüne geçilebilir.” vurgusunda bulundu.
 

“Hergün  birkaç Kerbela’ya şahit oluyoruz”

Meselenin sadece yoksulluk olmadığını, İslam coğrafyasının tarihinde hiç olmadığı kadar kanla anılır hale gelmiş durumda olduğunun altını çizen Erdoğan konuşmasının devamında, ''Hemen hergün farklı ülkelerde bir kaçtane Kerbela'ya şahit oluyoruz. Hergün çocuklarımız ve kadınlarımız ölüyor. Kutsal mekanlarımız gözlerimizin önünde barbarların postalları ile çiğneniniyor. Sesimiz çıkabilyor mu?, Konuşabiliyormuyuz?'' cümlelere dikkat çekti.

 

“Birlikte Filistin'in yalnızlık ayıbına son verilebilir”

Erdoğan konuşmasının devamında, “Eğer birlikte olunursa, bir asırdır devam eden Filistin'in yalnızlığı ayıbına son verilebilir. Bizim sorunlarımızı sadece biz çözeriz, dışarıdan gelenler değil. Dışarıdan gelenler İslam coğrafyasının petrolünü, altınını, elmasını, seviyor. İnanın bizi sevmiyorlar. Dışarıdan gelenler yüzümüze dost gibi görünenler çocuklarımızın ölümünü seviyor. Buna ne kadar sabredeceğiz, ne kadar mazeretlere sığınacağız. Şii olmak Suriye'de öldürülen çocukları seyretmeye bahane, Sunni ise olmak türbelere yapılan saldırıları, seçilmiş yöneticilerin darbeyle uzaklaştırılmasını haklı çıkarabilir mi? Ölümlerden kazanan kim, çatışmalardan kazanan kim? Sorunlardan kazanç sağlayan kim? “ ifadelerine yer verdi.


“İslam coğrafyasında krizlerden çıkışın yolu birlik olmaktır”

Erdoğan mezhep ayrımı yapmadan tüm Müslümanlara da çağrıda bulunduğunu ifade ederek, ''Ne olur şöyle bir kenara çekilelim ve bu kaostan ve tartışmalardan kim kazançlı çıkıyor bunu görelim. Şayet bunu görebilirsek çözümün fitilini ateşlemiş oluruz.'' Vurgusunu yaptı.

Çocukları kıyanların yanında olamayacaklarını sözlerine ekleyen Erdoğan daha sonra, “Terörün tarafında olamayız. Biz onlara karşı da birbirimize karşı da kıyıcı ve kırıcı olamayız. Irak ve Suriyeli masum çocukların elleri katillerin sırtını sıvazlayanların da yakasında olacaktır. Tarihinin en talihsiz günlerini yaşayan İslam coğrafyasında krizlerden çıkışın yolu birlik olmaktır. Her sorunun üstesinden geliriz. Yeter ki bir olalım, yeter ki Kur'an-ı Kerim'in emrettiği gibi Allah'ın ipine sımsıkı sarılalım.” İfadelerine yer verdi.

 

“BM'nin gerçek manada bir reforma ihtiyacı var”

BM'nin gerçek manada bir reforma ihtiyaç duyduğunu da belirten Erdoğan, “Şu anda bütünüyle İİT acaba bir etkinlik bu anlamda yapabildi mi 197 ülke var, bunun içerisinde 57 ülke İİT'nin üyesi. Bir şey yapabildik mi, yaptık mı Hayır. Ne zaman, ne gibi adım atacağız Buralarda stratejilerimizi gözden geçirmemiz lazım." İfadelerini kaydetti. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.