banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Erdem'in Referandum Tahmini

Parti kulislerinde, "Vatandaşa 'hayır' deyin diyoruz ama elimizde bu öneri için bir gerekçe yok. 'Hayırda hayır vardır' demekle bu iş olmaz." görüşleri dile getiriliyor. CHP'de uzun süre genel başkan yardımcılığı yapan Ankara Milletvekili Eşref Erdem de, 'hayır' kampanyasının partiye zarar vereceği görüşünde. Erdem, "Muhtemelen yüzde 60 civarında 'evet' oyu çıkacak. Kendimizi zor durumda bırakacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Alınan bilgilere göre, pakete 'evet' oyu vermenin birçok gerekçesi olduğunu ancak 'hayır' demek için elle tutulur bir neden olmadığını belirten Erdem, "Sadece askeri yargının yetki alanının daraltılması bile 'evet' demek için yeterlidir. Darbecilerin yargılanmasının önünü açan bir madde de varsa bu pakette, 'hayır' demek mümkün değil." ifadelerini kullandı. Paketin önemli reformlar içerdiğinin gizlenemeyeceğini kaydeden Erdem, CHP'nin referandumu, 'Tayyip Erdoğan için güvenoylaması' noktasına getirmeye çalıştığına da dikkat çekerek, "Muhtemelen yüzde 60 civarında bir 'evet' oyu çıkacaktır. CHP'nin söylemine göre bu da Erdoğan'ın halkın yüzde 60'ı tarafından beğenildiği anlamına gelecektir. Kendi kendimizi zor durumda bırakacağız." değerlendirmesinde bulundu. Erdem, referandumda oyunun büyük ihtimalle 'evet' olacağını da söyledi.

CHP'de 'ayrılık' görüntüsü vermek istemeyen bazı isimler, partilerinin referandum kampanyasına yönelik itirazları konusunda seslerini şimdilik yükseltmiyor. Parti kulislerinde, "Çok güvendiğimizAnayasa Mahkemeside paketi bu haliyle onayladı. Demek ki mevcut düzenleme hukuka aykırı değil." görüşü oluşmaya başlarken, 'hayır' kampanyası için elde makul gerekçeler olmadığını belirtiyor.

CHP'de üst düzey yöneticilik yapmış bir başka isim, "Bugüne kadar Anayasa Mahkemesi'nin her kararını hukuka uygun görüyorduk. Biz 'hayır' diyerek mahkemenin kararının yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bu söylem halka inandırıcı gelmez" derken, şöyle devam ediyor: "Mahkeme'ye iptal başvurusu yaptık ve başvurumuz reddedildi. Mahkemenin kararı sonrası yapmamız gereken şey, ya 'Mahkeme endişelerimizi giderdi' diyerek tavrımızı 'evet' olarak değiştirmekti ya da en azından referandumda tarafsız kalmayı tercih etmeliydik. Vatandaşı 'hayır' oyu verme konusunda ikna etmek zor."

Cafesiyaset

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.