banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Erbakan için KİM, NE DEDİ?

Erbakan için KİM, NE DEDİ?

Saat 11.40'ta hayatını kaybeden eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın için ne dediler?

OĞUZHAN ASİLTÜRK
Konu ile ilgili ilk açıklama Oğuzhan Asiltürk'ten geldi:

Türkiye'nin çok büyük bir değiri kaybedilmiş oldu. Bütün ömrünü bu milletin daha iyi yerlere gelmesi için mücadele verdi. Ölümüne kadar da bu mücadeleden ayrılmadı. Şükranla yad ediyoruz. Erbakan Hoca bu politik mücadelede her şeyini kaybetti. Bu mücadeleyi yaptı. Allah rahmet eylesin.

Bir hasta gibi davranmadı. Partisinin çalışmalarını yürüttü. Sağlığı açısından uygun değildi ama sonuna kadar bu çalışmaları yaptı. Takdir edilecek bir liderdi. Her anında fazla rahatsız etmemek için kısa bir süre yanına gidip görüştük.

YASİN HATİPOĞLU
Yasin Hatipoğlu: İslam aleminin başı sağolsun. Türkiye'nin, dünyanın, İslam aleminin muhtaç olduğu büyük bir liderdi. Haberiniz olsa da olmasa da sizin de hizmetindeydi. Yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya düzeni. Son olaylar çok üzüyordu onu, çünkü insanlığı ve dünyayı düşünüyordu.

NUMAN KURTULMUŞ
Numan Kurtulmuş: Sabırla, kararlılıkla, inançla mücadelesini sürdürmüştür. Kendisi ile yakın çalışmaktan büyük memnuniyet duydum. İslam alemi için büyük kayıptır. Çok büyük haksızlıklara uğramıştır. Küresel güçlerin oyunları, sürekli partilerinin kapatılmasıyla hakerete uğramış olan bir hareketin lideriydi.

RECAİ KUTAN
Recai Kutan: Erbakan hocamızın bir özelliği, hayatının her döneminde ülkeye ve İslam alemine hizmet düşünüyor idi. Dolayısıyla da seçimde ne yapılacak, insanlık aleminin en kısa zamanda kurtuluşuna vesile olacak meseleleri konuşuyordu. Ailesi fevkalade üzgün ama tevekkülle karşılıyorlar. Ankara'da her hangi bir töner düzenlenmeyecek.

SALİH KAPUSUZ
Salih Kapusuz: Cenab-ı Hak'tan mağfiret diliyorum. Ülkemiz için büyük bir kayıptır. Akademiz ve siyasi çalışmaları ile herkes tarafından bilinen çok önemli bir büyüğümüzü kaybettik. Yakınlarına ve İslam alemine başsağlığı diliyorum. Hem insan yetiştirmede hem de hizmet etmede önemli katkıları olmuş büyük bir devlet adamıdır. İnanıyorum ki daha kıymeti anlaşılacak. 

ABDÜLLATİF ŞENER
Abdüllatif Şener: Türk siyasi hayatının en önemli isimlerinden biri olan Sayın Hocamız Prof. Dr. Erbakan Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Sevenlerinin ve milletimizin başı sağolsun. Kendisi hep hakkın mücadelesini vermiştir. Ülkemizin büyük bir ülke olması için mücadele vermiştir. Ben siyasi hayata kendisinin Genel Başkanı olduğu Refah Partisi'nde başladım, görevler yaptım. Onun hükümetinde Maliye Bakanlığı yaptım, gönlümüz ve duygularımız hep onunla oldu. Bundan sonra da olacaktır. Son zamanlarda devamlı görüşüyorduk. Bir kaç kez bu hastanede ziyaretine geldim ve en son görüşmemizde de ittifaklar üzerinde Türk siyasi hayatına bir yenilik ve güçlü bir çıkışın gerçekleşmesi gerektiğini ifade etmişti. Bugün itibari ile bu konuları konuşmak doğru değil. Hiçbir zaman aramızda bir kırgınlık ve ayrışma olmamıştır. Arzusu ne ise gerekenler yerine getirilecek.

BÜLENT ARINÇ
Bülent Arınç: Biz ondan razıyız. İnanıyoruz ki Allah da ondan razıdır. üzüntümüz vardır ama biz inanan insanlarız. Nermin Hanımı çok seviyordu ve sanıyorum onun yokluğunu çok fazla hissetti. Rahatsızlıkları arttı. Allah rahmet eylesin. 35 yıl Hoca ile birlikteydim. O bizi seviyordu, defalarca ifade etti. Mükemmel bir insandı. Biz de onu seviyorduk. İnsan olarak çok güçlü idi. Onun çok daha az kusuru vardı. İnançlıydı ve inancını yaşıyordu. O doğrularının peşindeydi. Ben şahsen onu çok seven ve bağlı kalan biri olarak Allah'ın takdiri olarak karşılıyorum. Bize istikamet veren bir insandı. Onunla birlikte hayatlarının sonuna kadar birlikte olmaya azmetmiş çok güzel bir kitle var. Hoca'yı beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz, o inandığı yolda yürür. Hoca siyaseti cihad olarak gören ve cihadın tarifini yapan bir insandır. İyinin, doğrunun hakimiyetini korumak için çalıştı. Kaç siyasetçi var bilmiyorum ama Hoca doğumundan ölümüne kadar siyaseti Allah rızası için yapmıştır.

BAŞBAKAN ERDOĞAN
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için başsağlığı diledi. 54. hükümetin Başbakanı Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan hakkın rahmetine yürüdü. Türkiye önemli hizmetler kazandırmış. Kendisine mümtaz bir yer edinmiş. Ayrıca ömrünü öğrenmeye ve öğretmeye adamış bir ilim adamı. Şahsı ve mücadelesi ile bir insan olarak bir hoca olarak güzel bir örnek teşkil etti. Mekanı cennet olsun. Allah ondan razı olsun. Mücadeleci kişiliği ile her daim kendisini şükranla yad edeceğiz. SP ve Ülkemizin başı sağ olsun. Bir kez daha kendisine Allah'dan rahmet diliyorum.

FARUK NAFİZ ÖZAK
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın ölümüne ilişkin, ''Çok değerli bir insandı, çok centilmen bir insandı. Türk siyasi hayatına çok önemli hizmetleri oldu. Kaybımız ve acımız büyük. Kendisine Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum'' dedi.

SUAT KILIÇ
AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntü duyduklarını belirtti. Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Türk siyasetinde derin izler bırakan çok önemli bir şahsiyet olduğunu söyledi.

ŞEREF MALKOÇ
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefatından derin üzüntü duyduklarını söyledi. Malkoç, seçimler öncesinde partisininKocaeliteşkilatı ile Antik Kapı Restoran'da sabah kahvaltısında bir araya geldi. Malkoç, seçimlerle ilgili partililere bilgi vermesinden sonra kahvaltı masasına geçti. Bu esnada gelen telefondan sonra Malkoç'u derin bir sessizlik kapladı. Vefat haberinin bildirilmesinden sonra partililer, topluca, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ruhuna Fatiha okudu. 'Erbakan'ın, vefat etmesinden dolayı büyük üzüntü yaşayan HAS Partililer, gözyaşlarını tutamadı. Ağlayan partililer, birbirlerine sarılarak baş sağlığı diledi.

MUSTAFA KAMALAK
Mustafa Kamalak: “Allah Rahmet eylesin, her nefes ölümü tadacaktır. Mekanı cennet olsun. Ancak teşkilatımız dimdik ayaktadır. Onun göstermiş olduğu yoldan inşallah sapmaksızın hem Türkiye'mizin geleceği, hem de tüm insanlığın selameti için. Tüm milletimizin başı sağolsun."

RECAİ KUTAN
Recai Kutan: "Milli Görüş Lideri Erbakan Hocamız bugün maalesef vefat etti. Ailesiyle yapılan görüşmeler neticesinde cenazesininİstanbulFatih'ten kaldırılacağı ve Merkez Efendi'de toprağa verileceği öğrenilmiştir. Erbakan Hocamızın bir özelliği, hayatının her döneminde ülkeye ve İslam Alemine hizmet düşüncesindeydi. Bu seçim döneminde de “ülkeye ve İslam Alemine nasıl hizmet edebilirim” düşüncesindeydi. Herhangi bir devlet töreni yapılmayacak."

SÜLEYMAN DEMİREL
Süleyman Demirel: Okul arkadaşamdır, meslektaşımdır, siyaset arkadaşımdır. Türkiye çok büyük bir değerini kaybetmiştir. 60 yıl beraber siyaset yaptık. Türk milletinin başı sağolsun. 

HABERVAKTİM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.