banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Erbakan, hangi iddia ile tutuklanacaktı?
Balyoz Darbe Planı sonrası tutuklanacak liderlerin arasında o dönem 77 yaşında olan Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan'ın da ismi vardı. Eğer darbe başarıya ulaşsaydı Erbakan, tıpkı 12 Eylül askeri darbesinde olduğu gibi cezaevine konulacaktı. Tutuklanacaklar listesinin, darbenin Çarşaf Eylem Planı çerçevesinde hazırlandığı ileri sürüldü.
 
Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında yapılan aramalarda darbe sonrası tutuklanacakların isim listesi bulundu. Eğer darbe başarıya ulaşsaydı, ilk tutuklanacaklar arasında Milli Görüş hareketinin merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan da vardı.
 
Darbenin Çarşaf Eylem Planı çerçevesinde hazırlandığı öne sürülen ve 3. Balyoz İddianamesinin ek delil klasörlerine giren tutuklanacak listelerinin altında İstihbarat Şube Müdürü Kıdemli Albay Kubilay Aktaş'ın imzası var.
 
Kanaat önderlerine tutuklama
 
Darbenin ardından devreye sokulacak sakal eylem planında o dönem 75 yaşında olan Erbakan da tıpkı 12 Eylül askeri darbesi gibi tutuklanarak cezaevine konulacaktı. Gözaltına alınacak 'irticai grup liderleri' listesinde ismi Nurettin Coşan, Saadettin Ustaosmanoğlu gibi kanaat önderleriyle birlikte sayılan Erbakan, darbenin ardından tutuklanacaktı.
 
Çok geniş kapsamlı istihbarat çalışması
 
Klasörlere giren fişleme belgelerinin, çok geniş istihbarat çalışmasının ardından yapıldığı anlaşılıyor. Sakarya, Kocaeli, Düzce, İstanbul gibi şehirlerde binlerce kişinin "Milli Görüşçü, Nurcu, Süleymancı" diye fişlendiği ve darbenin ardından tutuklanacağı ortaya çıktı.
 
Kaynak : Cihat Arpacık / Milli Gazete

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.