banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Ekonomi Başkanı Hıdır Toprak

Mardin Sakatlar Derneği öncülüğünde “Engelsiz Mardin için bir adım at” sloganıyla düzenlenen kortej yürüyüşü panayır havasında geçti. Mardin Müzesi önünde başlayan kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Yürüyüşe katılanlar, “Engelsiz Mardin” ve “Engelsiz Mardin için bir adım at” yazılı pankart ve lolipoplar taşıdı.

“Engelsiz bir yaşam alanı istiyoruz”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kendilerini yalnız bırakmayarak yanlarında olan herkese teşekkür eden Mardin Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanı Hasan Anuk, engelliliğin insanların ortak bir sorunu olduğunu kaydetti.

Engellilerin hiçbir zaman kendilerini yalnız hissetmemesi gerektiğini ifade eden Anuk, Engellilere engelsiz bir yaşam alanı yaratılması için herkesin üzerine düşen görevi yapmasını gerektiğini kaydederek şöyle konuştu; “Her insanın bir engelli adayı olduğuna vurgu yapan Anuk "Biz engelimizle barışık yaşıyoruz. Engelsiz yetkililerin bizlere engelsiz bir yaşam alanı sağlamasını istiyoruz. Bu sosyal devlet olmanın da gereğidir. Kamu kurum ve kuruluşlarında ve özel sektörde engellilere tanınan kadro kontenjanlarının doldurulması talebimiz var. Birçok kurumda engelli kadrosu boş tutuluyor. Her zaman söylediğimiz bir şey var; biz sadaka istemiyoruz. Bize imkân tanınsın, çalışalım istiyoruz. Toplumsal yaşam içerisinde bize de yaşam hakkı tanınsın.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.