banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Engellilerin Büyük Azmi

                    

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (ŞUOFİD) Karaköprü’de dernek binalarının açılışını yaptılar. Açılışta konuşan AK Parti il Başkanı Av. Ahmet Düşünür; “Azim ve kararlılıkla büyük bir başarıya imza atan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğini (ŞUOFİD) tebrik ediyorum” dedi.

Dernek açılışına başta Şanlıurfa AK Parti il Başkanı Av. Ahmet Düşünür ile Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu olmak üzere, İl Genel Meclisi meclis Başkanı Uğur Beyazgül, Eski Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel, AK Parti İl Başkan Yardımcıları, İsa Kızıldemir, Ömer Faruk Gürkan ve İl Yönetiminden Ömer Hacıkamiloğlu ve Mehmet Büyükfırat ile bir çok siyasetçi ve bürokrat katıldı.

Açılıştan sonra konuşan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Şube Başkanı Habip Polat; Bize 2004 yılında Karaköprü belediyesi tarafından buranın arsası tahsil edildi. 2006 yılında temelini Karaköprü belediyesinin desteği ile temel attık. Tekstil ve konferans salonu şeklinde projeye uygun binamızı diktik. İl Genel Meclisinin ve Bozova Belediyesinin desteği ile binamızı bittirdik. Buraya katkı sağlayan tüm kurumlarımıza ve hayırsever işadamlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Şube Başkanı Habip Polat’ın avukatlığını da yaptığını belirten Şanlıurfa AK Parti il Başkanı Av. Ahmet Düşünür; “Habib kardeşimin avukatlığını yaptım. Trafik kazasından sonra engelli duruma geldi. O günleri hatırlıyorum. Davası 5 yıl sürmüştü. O günden bugüne gelinen süreçte ve değişimde bir tek kelime kullanılabilir. “Azim”, işte azim ve kararlılıkla bu atölye ve dernek binası engelli kardeşlerimizin hizmetine giriyor. Bu gayretlerinden ve azimlerinden dolayı buradaki kardeşlerimi takdir ediyorum” dedi.

Hükümetin engellilere yönelik yaptığı icraatlara değinen Uğur Beyazgül ise; “Engeli olmak, aslında sorun değil.  Asıl engel beyinlerde olmasıdır. Bakın buradaki kardeşlerimiz beyinlerinde engel olmadıkları için nasıl büyük bir başarıya imza attıklarını görüyorsunuz. İl Genel Meclisi olarak buradaki kardeşlerimize yardımlarımız sürecek. Engelli basketbol takımızı 1. ligdedir. Takımımızı da yalnız bırakmıyoruz. Hükümetimizin sunduğu anayasa değişikliğinde engelli vatandaşa pozitif ayrımcılık getirdi. Bundan sonra haklarınız anayasal güvence altına alındı” dedi.

Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu ise; “ Gayretinize azminize hayran kaldım. Böyle büyük işlere imza atmanız büyük bir özveri ister. Bunu gösterdiğinizi görüyorum. Hepinizi tek tek tebrik ediyor başarılar diliyorum” dedi.

Eski Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel; “Belediye başkanı olduğum dönemde Habip kardeşim yer tahsisi istedi. O zamanlar Ahmet Bahçıvan iş merkezinde küçük bir yerdeydiler. Biz de burayı tahsis ettik. Yapımında yine yardımcı olduk. Engelli kardeşlerimize yardım etmek bir vazifedir. Kendimi de engelli olarak gördüğüm için dernek üyesiyim. Toplumsal bir yaşam sürdürüyoruz. Birlikte her şeyi paylaşmalıyız” dedi.

Dernek üyeleri mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan misafirlerine teşekkür ettiklerini söylediler.

Plaket takdimi ile açılış programı sona erdi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.