banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Engelliler Günü için etkinlik düzenlendi

Program merkezde kalan engelli öğrenciler tarafından hazırlanan eserlerin yer aldığı serginin açılışıyla başladı. Sergiyi gezen Vali Vekili Seçilmiş, eserleri yapan öğrencilerle de sohbet etti. Serginin ardından Vali Vekili Seçilmiş ve beraberindekiler, Rehabilitasyon Merkezinin konferans salonuna geçti.
Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan gösterileri izlemek üzere salona gelen Vali Vekili Seçilmiş, burada yaptığı konuşmada; Nüfusun yaklaşık % 12’sini engelli vatandaşların oluşturduğunu belirterek: “Eğitim bu konuda çok önemlidir. Engelli kardeşlerimize eğitim verildiği zaman onların neler başarabildiğini az önceki sergide de gördük. Bu konuda sadece engellilerin eğitimi değil, bilinçlenebilmek adına ailelerin ve toplumun eğitimi de çok önemlidir. Bu noktada engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü içinse devletin çalışmaları ortadadır. Ben bugün aranızda olmaktan çok mutluyum. Hepinizin gününü içtenlikle kutlarım” dedi.
Konuşmaların ardından engelli öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler katılımcılara sergilenirken, öğrencilerin performansları izleyicilerden uzun süre alkış topladı. Gösterilerin ardındansa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş tarafından öğrencilere hediyeler verildi.
Programda Vali Vekili Ramazan Seçilmiş’e Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ve Şanlıurfa Engelliler Derneği Başkanı Bedih Satoğlu eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.