banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Engelliler günü çeşitli etkinliklerle kutlandı


Engelliler Günü etkinlikleri saat 09.00’da Topçu Meydanı’ndan Büyükşehir Belediyesi’ne kadar yapılan yürüyüş ile başladı. Program daha sonra Şanlıurfa belediyesi konferans salonunda çeşitli etkinliklerle devam etti.
Programın açılış konuşmasını Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol yaptı. Müdür Demirkol, engellilere ve ailelerine devletin sunduğu hak ve imkânları en hızlı şekilde ulaştırmak için elimizden geleni yaparak toplumsal hayata katılımın önünde engeller bulunan tüm vatandaşlarımızın yaşama tutunma gücünü artırabilmek ve onları hatırlamak en mühim ve acil görevlerimizden biri olduğunu ifade etti.
Demirkol,” Engelliler yasası ile birlikte 10 yıl öncesiyle mukayese edildiğinde, büyük gelişmelerin olduğunu, günlük hayatımızda ayrılmaz bir parçamız olan engellilere hak ettikleri yeri vererek, toplumsal hayatımıza dâhil etmek için güzel gelişmelerin sağlandığını memnuniyetler görüyoruz. Bu bağlamda engelli vatandaşlarımıza yönelik evde bakım hizmeti kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak 10 bin 450 engelli vatandaşımıza 2015 yılı nisan ayı itibarı ile dört aylık dönemde 33 milyon TL total de ise başlangıçtan bugüne 369 milyon TL nakdi para yardımı yapılmış bulunmaktadır. Bu vesile ile bütün engelli kardeşlerimi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum, onlara yardımcı olan, onların hayatlarının daha anlamlı kılınması ve kolaylaştırılması için gayret sarf eden, bütün herkese ve özellikle ailelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, engelliler haftasını her gün toplum içinde çeşitli etkinlikler düzenleyip farkındalığı artıracağız. Büyükşehir belediyesi bu yıl engellilere yönelik birçok faaliyet etkinliği düzenledi. Aslında hepimiz bir engelli aday adayıyız. Ne olursa olsun engellilerimiz daha çok hayatın içerisine katmalıyız. Bu anlamda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tüm kamu kurum kuruluşlarında erişilebilirlik konusunda denetime başlandı. Şartları uygun olmayan kurumlarda cezai işlem başlatılacaktır” şeklinde konuştu.
Engelliler gününün ilk gün etkinliği daha sonra Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin verdiği yemek ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.