banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Engelliler: Bizi kendiniz gibi görün

Dicle Üniversitesinde (DÜ) Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Sait Yücel, Eczacılık Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Hamdi Temel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan DÜ Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doçent Doktor Reyhan Gül Güven, toplumsal farkındalığın artması için yapılan bu tür etkinliklerin, engellilerin sorunlarını azaltması açısından önemli olduğunu söyledi.

Eğitim hayatları boyunca her zaman engelli öğrencilerin yanında olduklarını belirten Güven, “Engellilerimizi anlamaya çalışmak, tanımak, farkında olmak, sorunlarını çözmek ve onları dinlemek bizim başlıca görevimizdir. Eğitim hayatları boyunca her zaman öğrencilerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isterim.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından söz alan engelli öğrenciler, günlük hayatta yaşadıkları sorunlarını anlattılar.

DÜ Edebiyat Fakültesinin tarih bölümünde okuyan Bahar Yıldırım, arkadaşlarının desteğini alarak eğitimine devam ettiğini aktardı.

Toplumun engellileri kendileri gibi görmelerini isteyen Yıldırım, “Herkes gibi engelliler de çarpabilir, düşebilir, kırabilir. Böyle bir durumda kimsenin acımasını istemiyoruz. Bu şekildeki davranışlar bize hiçbir şey katmaz. Bizi farklı olarak görmeyin, kendiniz gibi görün. Çünkü biz farklı olduğumuzu kabul etmiyoruz. Engelliler dışlanmamalı. Herkes bir engelli adayıdır,  engellilere engel yaratılmamalı.” şeklinde konuştu.

10 yaşında geçirdiği mayın kazası sonucu bir gözünü, sol kolunu ve sağ elinden birkaç parmağını kaybeden Antrenörlük Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Nesim Öner ise kazadan 6 yıl sonra hocalarının teşvikiyle spora başladığını ifade etti.

Etkinlikte, görme engelli öğrencilerin ders kitaplarını ‘topluma hizmet dersi’ kapsamında gönüllü olarak seslendiren akademisyen ve öğrencilere teşekkür belgesi verildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.