banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gabon Haliliye Belediye Başkan Adayı Mustafa Hekimoğlu akçakale Belediye Başkanlığı

Engelli ve yaşlı seçmene asansör engeli

Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da seçimlere bir yoğun katılım gerçekleşti. Yaşlı ve engellilerin de seçime yoğun bir katılım gösterdiği görüldü.Sandıkların kurulduğu okulların önüne araçlarla getirilen birçok yaşlı, zor da olsa sandık başına giderek oyunu kullandı.

Bazı okullarda yaşlı ve engellilerin rahatlıkla oy kullandığı görülürken sandıkların kurulduğu bazı okullarda ise yaşlı ve engelliler için kurulan asansörlerin çalışmaması halkı mağdur etti.

Şanlıurfa Eyyübiye ilçesine bağlı Şair Abdi İlkokuluna gelen engelli ve yaşlı seçmenler, asansörün çalışmaması üzerine yakınları tarafından güçlükle ikinci kata çıkarıldı. Yakınları olmayanların ise kendi imkânları ile çıkmaya çalışması zor durumlar yaşattı.

Asansör çalışmadığı için engelli baba ve annesini kendi imkânları ile sandığın bulunduğu kata çıkaran vatandaşlar, asansörlerin çalışmamasına tepki gösterdi.

Seçimlerde engelli ve yaşlılara ciddi anlamda kolaylık sağlanması gerektiğini söyleyen A.E. “Asansör var ama çalışmıyor neden var o zaman asansör kurmuşlar. Yetkililer her önlemi almışız diyorlar ama yine kucağımızda götürüyoruz ailemizi. Biz görevimizi yapıp gelip oyumuzu kullanıyoruz. Sizde engelli ve yaşlıların daha rahat oy kullanması için gerekli önlemleri alın gerekirse girişte engellilere ayrı bir sandık kurulsun olmaması mümkün değildir.”  Şeklinde konuştu. (Mustafa Gül-Osman Gülebak-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.