banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Engelli derneklerinden ortak afiş tepkisi

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi, Bingöl Tüm Engelliler Derneği ve Bingöl İşitme Engelliler Derneği, Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde asılan afişe tepki göstermek için ortak açıklama yaptı.

Afişin rahmet peygamberine yapılan en çirkin saldırılardan biri olduğu belirtilen açıklamada, insan onur ve haysiyetine bağdaşmayan hakaretin hiçbir şekilde tasvip edilemeyeceği belirtildi. 

Afişi asan Yenişehir Belediyesi’nin kınandığı açıklamada, “Engelli dernekleri olarak, İslam’a karşı bu yaklaşımın bu insanlık dışı davranışın afişini asan ve astıranlar hakkında parti yönetimince en sert kararlar alınarak uzaklaştırılmalı ve gereken yapılmalı. Biz biriz ve bir ümmetiz. Böylesi utanmaz ve gerici hakaretler tekrarlandığı takdirde protesto etmek için sokağa döküleceğimizi en açık şekliyle beyan ediyoruz. Anam babam sana feda olsun dediğimiz Nebiyullah’a asla toz kondurulmasına müsaade etmeyiz. Bu konuda parti teşkilatı gerekeni yapmalı. Biz engelli dernekleri olarak gerekenin yapılması yönünde insani mesajımızı buradan vermek durumunda olup, Müslüman bir toplum olarak görevimizi ifa ederek, üzüntümüzü derinden derine beyan etmekteyiz.” ifadelerine yer verildi.   (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.