banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Engelli annelerine sertifikaları dağıtıldı

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Dernek binasındaengelli çocukların annelerine yönelik açılan Girişimcilik Kursunun sertifikaları valilik toplantı salonunda Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman tarafından verildi.
Sertifika dağıtım töreninde konuşan Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Aile Ve Sosyal Politikalar ve İŞKUR il müdürlüğüne desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Sağladığı desteklerin dolayı bayanlarımız hem iş sahibi oluyor hem de günlük aldıkları 20 TL ile engelli çocuklarının giyim ve benzeri ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.
Duman, “Kadınlarımız, hangi işi yaparsa yapsın bu heyecanı yitirmediklerini gösteriyor ve beraberinde başarıyı getiriyor. Girişimci kadınlarımız, farklı düşünen farklı başarılara imza atan, çözüme odaklı, evinde iyi bir anne, iyi bir eş, işinde de iyi bir iş kadını oluyor” dedi.  
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, il müdürlüğümüz ve İŞKUR il müdürlüğünün destekleri ile 17 engelli annesi ve ablası eğitim aldı. Aldıkları eğitim çerçevesinde girişimcilik sertifikası almaya hak kazandı. Kadınlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek, kişisel gelişimlerini destekleyecek ve iş yaşamına nitelikli bireyler olarak katılımlarını sağlayacak tüm projelerin yanında olacağız. Bugün burada bizlere gurur ve umut veren kadın girişimcilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Dernek Başkanı BedihSatoğlu ise, engelli çocuğu olan ailelerimize yönelik 5 aylık süre içerisinde kurs düzenledik. Kadınları burada meslek sahibi olurken bunun yanında günlük 20 TL de para kazandığını ifade etti.
Satoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Çalışma ve İşkur İl Müdürü Necdet Karasevda’nın özel gayret ve girişimleri ile yaşlı engelli velileri ve eski hükümlü dezavantajlı gruplara meslek edindirme kursu açtık. Kursa devam eden ve başarıyla bitiren 17 kursiyere vali yardımcımız Aylin Kırcı Duman tarafından sertifikalarını verildi.
Satoğlu, Makine kullanmasını bilmeyen kursiyerlerimiz kurs sayesinde makine kullanmasını bıçkı biçmesini öğrenerek hem engellisinin hem de ailesinin dikiş giderme ihtiyacını becermiş durumda olduğunu ifade etti.
Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Dernek Başkanı BedihSatoğlu ve kursiyerler tarafından sağladıkları desteklerinden dolayı Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol’a birer plaket hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.