banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Sanlıurfa Başbakan

Engeliler için hazırlanan tramvaylar yolcu taşımaya başladı

Engellilerin ulaşımdaki sıkıntılarını en aza indirmek için hizmetlerine sunulan iki tramvay, engellilere yönelik yeniden düzenlenirken, bu kapsamda düzenlenen mavi tramvaylar engellilerin binebileceği şekilde tasarlandı. Kısa süre önce test sürüşlerine çıkan tramvaylar, yolcu taşımaya başladı.

Engellilerin hizmetine sunulan iki tramvay şimdilik sadece Gar-İbrahimli hattı üzerinden yolcu taşıyor. Nisan ayına kadar tramvay sayısının 12’ye çıkması planlanan çalışmada, ayrıca engelli tramvayların Karataş-Gar hattı üzerinde de yolcu taşıması sağlanacağı belirtildi.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Engelli Daire Başkanı Yusuf Çelebi ve ekibi de engelli vatandaşlarla birlikte tramvaya bindi. Çelebi, yolculuk boyunca engellilerle sohbet ederek, onların sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Yaya hakkının herkesin hakkı olduğunu belirten Çelebi, engellilere yönelik çalışmalarının devam edeceğini aktardı.

Tramvaya binen engellilerden Ökkeş Faruk Masmas, engellilerin sorun ve sıkıntılarını gidermek için yapılan çalışmalardan dolayı yetkililere teşekkür etti.

Engelli Tülay Kara ise daha önce eve bağımlı yaşadıklarını belirterek, engellilerin de artık tek başına dışarı çıkabildiğini dile getirdi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.