banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Engeliler Haftası Sosyal Bilimler MYO’da Kutlandı


Konferansa Üniversite öğrencileri ve personeli ile Şanlıurfa’daki çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışan engelli vatandaşlarımız katıldılar.
 Konferansı okulumuz öğrencisi olan ve aynı zamanda "Engellesiz Köşe" kitabının yazarı olan M.Veysi Fırat sundu.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç.Dr. Necmettin Elmastaş, “Kültürel yapımız, dini değerlerimiz ve insan olarak vicdanlarımız engelli insanlarımız için gerekli hassasiyetin gösterilmesini gerektirmektedir. Her birimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmamalıyız. Empati kurarak engelli insanlarımızın dertlerini kendi derdimiz olarak görmemiz insanlığımızın gereğidir” dedi.
Türkiye’de yüksek oranda (yaklaşık %12) engelli nüfus olduğunu, engelli insanlarımızın ciddi sorunları olduğunu belirten Elmastaş, bu sorunlarının giderilmesinde tek başına yasal düzenlemelerin yetmediğini, tüm yaşam alanlarının dezavantajlı olan engellilere göre dizayn edilmesi halinde bu sorunların giderilebileceğine dikkat çekti. .
Konferansını sunan "Engelsiz Köşe "yazarı ve öğrencimiz M.Veysi Fırat konuşmasında kurumların ve bireylerin kentlerin ve kurumların altyapısını kurarken pek adil davranmadıklarına belirtti. Başta Şanlıurfa olmak üzere kentlerde yerel yönetimlere ciddi radikal görevler düştüğüne dikkat çeken Fırat; "Öğrencisi olduğum Şanlıurfa Sosyal Bilimler MYO öğrenci olarak kayıt yaptığım günden bu güne geçen bir yılda engelli öğrencilerle ilgili engellerin ortadan kaldırılmasından duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Bu konuda Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Taşaltın’a ve Şanlıurfa Sosyal Bilimler MYO Müdürümüz Doç. Dr. Necmettin Elmastaş’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Ayrıca Şanlıurfa Sosyal Bilimler MYO Müdür yardımcıları Öğretim Görevlisi M.Sami Belet ve Öğretim Görevlisi Sabri Kürkçüoğlu ile engelli öğrencilerin okula ilk kayıtlarında karşılanmaları ve sorunlarının çözümü konusunda daima yanımızda yer alan Öğretim Görevlisi Aziz İlgazi hocamıza da teşekkür ederim" dedi.

Engelliler haftası nedeni ile düzenlenen sunumda moderatörlük görevini yürüten Dış Ticaret Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Aziz İlgazi etkinlik kapsamında sonuçları değerlendirdi. Dünyada 500 milyon engelli bireyin olduğuna dikkat çeken Ilgazi; "Ülkemizde nüfusun % 12.29 engellidir, bu oran 8.5 milyon kişidir. kadınların % 13.45'i, erkeklerin 11.10'u engellidir" dedi.
Yerel yönetimlerin, özel sektörün ve tüm kamu kurumlarının engelli vatandaşların yasal hakları saygılı olmaya davet eden Azizi İIgazi; “Bunun en iyi örneğin bizler Şanlıurfa Sosyal Bilimler MYO'da uyguluyoruz. Fiziki mekânlarda engellilere yönelik olarak şimdiye kadar ihmal edilmiş olan ancak yapılması gereken düzenlemelerin tamamını yaptık” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.