banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Urfa’ya raylı sistem yapılacak tartışmaları esnafı ayağa kaldırdı

Meclis üyeleri, detaylı bir şekilde ele alınarak Meclise getirilmesi için konuyu Ulaşım ve Plan-bütçe Komisyonuna havale etmesinden sonra AK Partili Meclis üyelerinden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Eski Başkan Vekili Ahmet Kaytan’ın: ‘Raylı sistem en fazla Topçu Meydanına kadar olabilir. Diğer raylı sistemlerle bağlantısı olursa biz eski Urfa’yı ticari merkez olmaktan kurtaramayız, şehri yayamayız’ diye açıklama yapmasına Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ŞESOB) Başkanı M.Şefik Bakay tepki gösterdi.
GAZİANTEP ÖRNEĞİNE BAKIN!
Raylı sistemle birlikte tartışmaya neden olan çarşı esnafının kaldırılmasını değil durumunun daha da iyileştirilmesi gerektiğini söyleyen ŞESOB Başkanı M.Şefik Bakay; “Gaziantep örneğine baksınlar. Gaziantep esnafı kaldırarak değil, yapısına uygun onarım yaparak desteklemiş. Kesip atma politikası yanlış. Hiç kimseye zarar vermeden hizmet yapılmalı. Hep “Antep, Antep” deriz, örnek gösteririz ya; işte Gaziantep bunun için örnek şehir oluyor. Hizmet ederken mağdur etmiyor” dedi
BİRİLERİ BAŞKANI YANLIŞ YÖNLENDİRMEK İSTİYOR
Binlerce çarşı esnafını kaldırmak demek hangi akla hizmet olduğunu anlamadığını söyleyen Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği başkan yardımcısı ve Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı; “Bu söylemin hangi akla hizmet olduğunu anlamakta zorluk çekiyorum. Urfa turizminin bel kemiği olan bunca esnafı kaldırmak kime fayda sağlayacaktır? Böyle bir girişim hem ekonomiye hem de turizme büyük zarar verir. Bunu aklıselim düşünmek lazım. Birileri durumdan vazife çıkararak Büyükşehir Belediyesini yanlış yönlendirmek istiyor. Dikkatli olmak ve Urfa’nın her şeyini kötü yönde etkileyecek böyle bir girişimde bulunmamak lazım” diye konuştu.

www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.