banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

En değerli bilimsel araştırma ödülü Bursa'ya

Bursa İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi kliniğinde Başasistan olarak görev yapan Dr. Evren Dilektaşlı, Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan en değerli bilimsel araştırma ödülüne layık görüldü.

Ekim ayında Amerika Birleşik Devletlerinin Chicago kentinde dünyanın en büyük cerrahi derneği “American College Of Surgeons” tarafından düzenlenen ACS 2015 kongresinde Dr. Evren Dilektaşlı’ya travma, cerrahi yoğun bakım, obezite ve acil cerrahi alanlarında yaptığı bilimsel çalışmalar nedeni ile 2015 yılının en değerli bilimsel araştırması “Excellence In Research Award” ödülü verildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bursa ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, kaliteli sağlık hizmeti verme hedefinin yanı sıra bilimsel araştırmalar konusunda da ülkemiz ve dünyada Bursa’nın yer alması için araştırmacıların önünü açacak, onlara zaman ve teknik destek sağlayacak düzenlemeler planladıklarını ifade etti.

Yaptığı bilimsel çalışmalar dolayısıyla Dilektaşlı’yı tebrik eden Aşkın, araştırmacı hekimlere olan ihtiyacın önemine dikkat çekerek araştırma alanında bu tarz başarıların devamını arzu ettiklerini söyledi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.