banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Emniyette kimler gitti, yerine kimler geldi?

İstanbul merkezli yolsuzluk soruşturmasının ardındanEmniyet'te yapılan görevden almalar ve atamalardeprem etkisi yarattı. İçişleri Bakanlığı EmniyetGenel Müdürlüğü'nde (EGM) görevli 14 dairebaşkanını değiştirdi. Hrant Dink soruşturmasıylagündeme gelen Teftiş Kurulu Başkanı Ramazan Akyürek görevden alındı, yerine polis başmüfettişi Necmettin Emre atandı.

Daire Başkanlıklarındaki değişiklikler şöyle: "ÖzelGüvenlik Dairesi'nde Yusuf Karababa'nın yerine Musa Tiyek, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi'nde Mehmet Yeşilkaya'nın yerine Hacı Yusuf Karababa, Siber Suçlarla Mücadele Dairesi'nde Ömer Tekeli'nin yerine Seyithan Bulu, Terörle Mücadele Dairesi'nde Cihangir Çelik'in yerine Ünal Acar, Asayiş Dairesi'nde Mehmet Tüzel'in yerine Battal Gazi Örümcek, Güvenlik Dairesi'nde Bekir Akarsu'nun yerine Arif Çankal, Kriminal Dairesi'nde Oğuz Karakuş'un yerine Kemal Pelit, Bilgi Teknolojileri Dairesi'nde Erkan Güler'in yerine Ahmet Karacabey, Dış İlişkiler Dairesi'nde Fatih İnalkaç'ın yerine Ahmet Kemal Yüzgüleç, Haberleşme Dairesi'nde Sedat Sevim'in yerine Murat Kocak, Koruma Dairesi'nde Yesari Vural'ın yerine İbrahim Kulular, İdari ve Mali İşler Dairesi'nde Ayhan Falakalı'nın yerine Hasan Adak, Arşiv ve Dökümantasyon Dairesi'nde Kılınç'ın yerine İdris Karabörk." Yeni Terörle Mücadele Daire Başkanı Ünal Acar oldu. Arif Çankal Güvenlik Dairesi, Kemal Pelit Kriminal Dairesi, Ahmet Karacabey Bilgi Teknolojileri Dairesi, Ahmet Kemal Yüzgüleç Dış İlişkiler Dairesi, Teftiş Kurulu Başkanlığı kadrosunda Başmüfettiş olarak görevli 1.Sınıf Emniyet Müdürü Murat Kocak Haberleşme Dairesi, İbrahim Kulular Koruma Dairesi, Hasan Adak İdari ve Mali İşler Dairesi, İdris Karabörk ise Arşiv ve Dökümantasyon Dairesi başkanlıklarına atandı. Görevden alınanlar merkeze çekildi.

KİLİT BİRİMDE 7 TAYİN
Emniyet Teşkilatı'nın en "kilit" birimlerinden olan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Dairesi'nde 7 Şube Müdürü de görevden alınarak Polis Akademisi'ne "öğretmen emniyet müdürü" olarak tayin edildi. KOM Başkanlığı'na Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Sezgin Yıldızhan getirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Dr. Fazlı Gökçegöz, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürü Fuat Mercan, Teknik-Takip Şube Müdürü Adnan Fikirli, Planlama-Destek Şube Müdürü Yücel Karahasanoğlu, Bilgi Teknolojileri Şube Müdürü Bülent Türk ile İnsan Kaynakları Şube Müdürü Ömer Güneş görevden alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde ise TEM'den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcalı, Mali, Kaçakçılık ve Narkotik'ten sorumlu Müdür Yardımcısı İsmail Öztürk ile Organize ve Siber Suçlardan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Pala görevden alındı. Bu arada MASAK Başkan Yardımcısı Faruk Elieyioğlu'nun da görevden alındığı öğrenildi. Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı, '2013 Temmuz ayından bu yana bazı İl Emniyet Müdürlerinin değiştirilmelerini öngören kararnamelerin Köşk'ten döndüğü' haberlerinin asılsız olduğunu açıkladı. (SABAH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.