banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Emniyete 10 bin koruma memuru alınacak

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın üniversite ve stadlarda bundan böyle polislerin görev yapacağını açıklamasından sonra İçişleri Bakanlığı harekete geçti. "Koruma Memurları" adı altında ilk etapta lise mezunu 10 bin kişi işe alınacak.  İçişleri Bakanı Muammer Güler, özel güvenlik yasası kapsamında açıklamalarda bulundu. Bakan Güler, Stat ve üniversitelerin korunması için ilk etapta 10 bin özel güvenlik memuru alınacağını söyledi.

 

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Meclis'te konuyla ilgili soruları yanıtladı. Bakan Güler, yeni alınacak 10 bin kişilik kadronun sadece koruma hizmeti ile sınırlı olacağını bildirdi. Koruma Memuru sınıfında işe başlatılacak personel, stad, salon, kişi, üniversite ve hassas bölgelerde görevlendirilecek.

 

Bakan Güler, 6 aylık eğitim sonrasında işe başlatılacak personelin tabanca gibi hafif silahla donatılacağını bildirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen çalışmanın önümüzdeki günlerde sonuçlandırılacağı kaydedildi. Samanyolu Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.