banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

Emniyet, Urfa bombacısı haberini yalanladı

Çıkan haberlerin Sansasyonel olduğuna vurgu yapan Emniyet Müdürlüğü, bu tür haberlerin yetkililerce teyit edildikten sonra yayımlanmasını istedi.

 

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi; “Gaziantep ilinde meydana gelen müessif olay ile ilgili bazı yazılı ve internet medyasında ilimizi ilgilendiren ve gerçeği yansıtmayan yayınlar yapılmaktadır.

 

Bu haberlerde özetle; Yakalanan bir teröristten alınan bilgide PKK’nın Şanlıurfa’da bombalı saldırı yapacağının öğrenildiği, bu bilginin Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne ve İl Jandarma Komutanlığı’na “acil” notuyla aktarılarak önlem alınmasının istendiği, 13 Ağustos’ta güvenlik güçlerinin şehirde sansasyonel eylem hazırlığı yapan bir teröristi 50 kilo plastik patlayıcı ile birlikte ele geçirdiği, sorgulanan teröristin Gaziantep’te de bombalı eylem hazırlığı yapıldığını itiraf ettiği, bu bilginin gizli tutularak önce Emniyet Genel Müdürlüğü ve sonrasında Gaziantep’e aktarıldığı iddia edilmektedir.

 

İlimize bombalı saldırı yapılacağına dair herhangi bir bilgi gelmediği gibi 50 kilo plastik patlayıcı ile yakalanan bir terörist de mevcut değildir. Haberde yer alan ve yukarıda özetle verilen bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır.

 

Özellikle son dönemde halkımızın hassasiyet kazandığı konularda yapılan haberlerin gerçek bilgiler ışığında oluşturulması gerekmektedir. Bu da alınan bilgilerin yetkin makamlarca teyit edilmesine bağlıdır. Yapılmış olan bu haberlerin, gerçekler araştırılmadan özensiz bir çalışma ile ortaya konduğu ve kamuoyunu yanılttığı görülmüştür” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.