banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Emniyet denetimleri sıklaştırdı

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü son günlerde yaşanan asayiş olayları ile ilgili olarak denetimlerini sıklaştırdı.

 

Yaptığı çalışmalar hakkında yazılı bir açıklama yapan Emniyet Müdürlüğü; “ilimizdeki Huzur ve Güvenliğin sağlanması için 24 saat esasına göre çalışma yürütülmektedir. Son günlerde meydana gelen olayların önlenmesi için yeni ekip görevlendirilmesi yapılmış olup, uygulama ve kontroller devam etmektedir. Balıklıgöl, Gümrükhanı gibi iş yerleri bölgesinde görevliler arttırılmış, aynı zamanda 3 ayrı olayın şüphelileri yakalanmış ve gerekli işlemler yapılmıştır.

 

Madde bağımlısı veya diğer şahısların suç işlenmesinin önlenmesi, arananların yakalanması ve Trafik kurallarına uyum sağlanması için il merkezinde 13-14-15 Ağustos 2011 tarihleri arasından Asayiş/Trafik kontrolleri yapılmış ve bu uygulamalarda; 11251 şahıs, 4603 araç, 2083 motosiklet sorgulamasında, çeşitli suçlardan aranan 31 şahıs yakalanmış ayrıca 6 ruhsatsız tabanca, 3 ruhsatsız av tüfeği, 1 kuru sıkıdan bozma tabanca, 23 gr esrar maddesi, 21 karton kaçak sigara ele geçirilmiştir.

 

Yapılan uygulama neticesi 28 araç trafikten men, 45 araca çeşitli suçlardan trafik cezası yazılmıştır.Umuma açık yerlerle ilgili 15.08.2011 günü saat:22:30’ da Şıhmaksut Mahallesinde faaliyet gösteren bir Kıraathanede yapılan denetimde kumar oynayan dört şahıs suç unsurları oyun kağıtları ve 90 TL para ile birlikte yakalanmıştır. Yakalanan şahıslarla birlikte işyeri sahibi hakkında  adli-idari işlem yapılmıştır. Ayrıca Ağustos ayı içerisinde tayinci personel ayrılmış, yeni atananların da gelişleri devam etmektedir. Ayrıca ilçelerimizdeki üzücü olaylardan dolayı olay olan ilçelerde bir kısım ekiplerimiz görevlendirilmiştir. Bu bağlamda çalışma yapılarak, caddelerde, kavşaklarda parklarda ve vatandaşlarımızın yoğun olduğu yerlerde, güvenlik ve huzuru sağlamak için personel ve ekip görevlendirilmesi yapılmış olup, arama ve kontroller devam etmektedir. Madde bağımlıları şahısların tedavi ve topluma kazandırılması için ilgili kurumlarla çalışmalar sürdürülmektedir. Bu konuda kurumlara, sivil toplum örgütlerine ve vatandaşlara da görevler düştüğünü değerlendiriyoruz ve katkı ve desteklerini bekliyoruz” denildi

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.