banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Paylaşan Eller Şanlıurfa Kültür ve Turizm Yolu

Emekliler hayal kırıklığına uğradı

 2015 yılı programına göre, memura, emekliye ve asgari ücretliye gelecek yıl verilmesi planlanan zam, yüzde 3’ü geçmeyecek. Vergi, harç ve cezalarda ise yüzde 10.11’lik bir artış yapılacak.

Emeklilere yapılması planlanan yüzde 3’lük zam hakkında İlke Haber Ajansına açıklamada bulunan Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, “Yüzde 3’lük gibi düşük zamlar emekliyi memnun etmeyeceği gibi derdine de derman olmayacaktır.”dedi.

Hükümetin zam yapmayı düşündüğünde emeklilerin zorlu yaşam koşullarını göz önünde bulundurmasını isteyen Ekmen, “Emeklilere istenilen düzeyde zam yapılmıyor. Emekliler için yapılması planlana yüzde 3’lük gibi düşük bir zaman emekliyi kurtarmaz. Emeklilere verilecek zamlar emeklinin hayat koşulları dikkate alınarak yapılmalıdır.” diye konuştu.

“Emeklilerin ücretlerinin düzeltilmesini istiyoruz”
Genel olarak emeklilere yapılan zamların düşük olduğunun altını çizen Ekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Emekliye yapılacak zam beklentimiz yüzde 3’lük bir oran değildir. Ama Hükümetin imkânları göz önünde bulundurarak vermiş olduğu bu zammı da kabul etmek zorundayız. Tabi ki Hükümetten beklentimiz daha iyi bir zamdır. Sosyal devlet anlayışı ile kendi emeklisine daha iyi ücret vermesi konusunda Hükümetten beklentilerimiz var. SGK, BAĞKUR ve emeklilere zamlar ilk 6 ay yüzde 3.45, ikinci 6 ayda ise yüzde 3.63’tür. Bu zam oranları bir takım ürünlere, benzine, elektriğe ve doğalgaza yapılan zamlarla kıyasladığımız zaman çok düşük kalıyor. Tüm emeklilerimizin ücretlerinin düzeltilmesini istiyoruz ve hayat şartlarına uygun bir ücret almalarını bekliyoruz. Hayat şartlarını göz önünde bulundurduğumuz zaman bir emekli ortalama 3 bin TL’den aşağı ücret almaması gerekir. Fakat bugün emeklilerimizin aldığı ücret bin 50 ile TL bin 100 TL arasındadır.”

“Her kesime adil gelir dağılımı yapılsın”
Emekliler arasında farklı ücret anlayışının olduğunu belirten Ekmen, Türkiye’de gelir dağılımında çok sıkıntıların olduğunu ve sosyal adalet, devlet anlayışıyla hükümetten her kesime adil bir şekilde dengeli bir gelir dağılımı yapmasını istedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.