banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Batman’ın en büyük mahallelerinden olan Çamlıtepe Mahalle sakinleri, koskoca mahallelerinde cami olmaması yüzünden bazı evlerin bodrum katlarında namaz kılmak zorunda kalıyor. Yaşanan duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, yetkililerden bir an önce bir cami yapmasını istedi.

Cami için yer tahsis edildiğini ama caminin yapılmamasına tepki gösteren mahalle sakinlerinden İlhan Akyürek, “Tilmerç mezarlığı yapışığında cami için tahsis edilen bir arsa var. Bunun için yetkililerden cami yapılması için ricada bulunuyoruz. Bu mahalleden TOKİ veya Tilmerç Mahallesindeki camiye gideceğimize bize daha yakın bir yerde cami yapmalarını istiyoruz. Camiye gitmek için en az 3-4 kilometre gidiyoruz. Arabası olmayan insanlar ve yaşlı insanlar camiye gidemiyor. Cuma namazının dışında hiçbir vakit namazı camide kılamıyoruz. Sözde burası Batman’ın en modern mahallesi olarak geçiyor.” dedi.

“Elli bin kişilik mahallede 50-60 kişilik mescitlerde namaz kılınıyor”

Mahallelerinin Batman’ın en büyük mahallesi olduğunu fakat bir caminin dahi olmamasına anlam veremediğini söyleyen Ahmet Cihan, “Çamlıtepe Batman’ın nüfus olarak Batman’ın en büyük mahallelerinden bir tanesi olmasına rağmen mahallede cami adına hiçbir yer yoktur. Mahallede sadece bina altlarında küçük mescitler var. Oda 50-60 kişinin namaz kılabileceği mescitlerdir. Elli bin kişilik mahallede böyle küçük mescitler vatandaşların ibadet ihtiyacını gideremiyor. Müftülük en azından bize bir ön ayak olsa, cami için tahsis edilen yerde girişimlerde bulunmasıdır.” diye konuştu.

“Binlerce öğrenci Cuma namazına gidemiyor”

Mahallede cami olmaması yüzünden binlerce öğrencinin Cuma namazlarına gidemediğine dikkat çeken Zekeriya Kaya ise, “Burada 5-6 tane lise var. Fakat küçücük bir mescidimiz var. Burada 200’e yakın bina var. Arabası olmayan camiye gidemiyor. Lise öğrencilerin tamamı Cuma namazından mahrum kalıyorlar. Dolayısıyla bu kadar lüks binaların yapıldığı bir semtte güzel camilerin olması gerekiyor. Bu da Valiliğe, İl Özel İdareye ve Belediyeye düşüyor. Acilen buna bir çözüm bulmaları gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinleri, en kısa sürede mahallelerinde caminin yapılmadığı takdirde farklı eylemlerle seslerini duyuracağını vurguladı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.