banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato

Elektrik kesintisine kızan köylüler yol kapattı

Cizre karayolu üzerinde bulunan Kurtuluş (Mısuriye) köyüne 10 gündür elektrik verilmediğini ileri süren köylüler, durumu protesto etmek için taşlarla karayolunu trafiğe kapattı. Sabah saatlerinde köylülerin kapattığı yolda araçlar uzun kuyruklar oluştururken, bazı araç sahipleri yol kesen köylülere tepki gösterdi.

Yol kesme eylemini sonlandırmak için olay yerine gelen jandarma, köylülerden yolu açmasını istedi. 10 gündür elektriklerinin olmadığından mağdur olduklarını belirten köylüler, defalarca DEDAŞ’a müracaat ettiklerini, yetkililerin trafoların patladığı gerekçesiyle elektrik verilemediğini kendilerine söylendiğini ifade ettiler.

Çocuklarının mum ışığında ders çalışmak zorunda kaldığını belirten köylüler, bir çözüm istediklerini dile getirdiler. Yapılan telefon görüşmelerinin ardından öğleden sonra elektriğin verileceği sözünü alan köylüler, yol kesme eylemini sonlandırdı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kurtuluş köyü muhtarı Nurettin Kuçu, yapılan eylemden dolayı tüm şoförlerden özür dilediklerini ama bunu yapmaya mecbur kaldıklarını savundu. Kuçu, “Bizim köy olarak elektrik borcumuz yok, elektriğimiz neden kesiliyor anlamıyoruz. Elektriğimiz olmadığı için 10 gündür büyük mağduriyetler yaşıyoruz, çocuklarımız ders çalışamıyorlar. Sorun halledilemezse gene yolu kapatacağız.” diye konuştu. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.