banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Elektrik kesintileri halkı mağdur ediyor

Sık sık elektriklerin kesilmesi nedeniyle evdeki elektronik cihazlarının yandığını ifade eden Edremit’e bağlı Kavurma Mahallesi sakinleri, Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (VEDAŞ) konuya duyarsız kaldığını öne sürdüler.  

2008’den bu yana elektrik kesintileriyle mücadele ettiklerini belirten Kavurma Mahallesi sakinleri, sorunlarının bir an önce çözülmesini bekliyor.

“Yetkililere sıkıntılarımızı yazılı ve sözlü ilettik fakat çözüm yok”

Konuyla ilgili olarak bilgi veren mahalle muhtarı Hüseyin Ciğer, yıllardır mahalle halkının yaz-kış demeden elektriklerin kesildiğini belirterek, “Mahalle sakinlerimiz mağdur durumda. Mahalleli hemen her gün beni arıyor ve yaşanan sorunu bana iletiyorlar. TOKİ’ye enerji veriliyorsa bizim mahalleye de verilmesi gerekiyor. Bizim mahallemizde yatalak ve cihaza bağlı olan hastalarımız var. Birkaçı burada yaşanan kesintilerde ve enerji sorunundan dolayı İstanbul ve Ankara’ya gitti. Biz mahalleli olarak bu konuda çok sıkıntı yaşıyoruz. Bizler mahalle enerjisinin TOKİ enerjisine bağlanması için çok uğraştık. Ancak bize gerekçe olarak Memur-Sen’nin toplu konut olduğu mahallenin ise özel olduğu için bağlanmadığını söylediler. Biz VEDAŞ müdürüyle de bu konuyu görüştük, sıkıntıları yazılı ve sözlü dile getirdik ancak henüz bir çalışma yapılmış değil.” dedi.

Kavurma Mahallesi sakinleri olarak enerji konusunda adeta kısıtlamaya maruz bırakıldıklarını belirten, Van S.S. 64 Nolu Minibüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İdris Takva, elektrik kesintileri konusunda sürekli sorun yaşadıklarını ifade etti.

“Tek kelime ile mağduruz”

VEDAŞ’a defalarca gittiklerini ve sorunlarımızı dile getirdiklerini aktaran Takva, “Daha önce mahallemize enerji veren trafomuz 60 kilovattı, onu 100’e çevirene kadar akla karayı seçtik. Daha önce bizim mahallemizde 50-60 ev vardı. Şimdi ise 100 evi geçmiş durumdayız. Bu elektrik, bu trafo bize yetmiyor. VEDAŞ’a gittiğimiz zaman bizi Edremit ilçesine yönlendiriyorlar. Edremit ilçesine gidiyoruz bizi merkeze yönlendiriyorlar.” diye belirtti.

“Elektriğimiz TOKİ’lere bağlansın”

“Gelin elektrik trafonuzu alın götürün, bende eskiden olduğu gibi gaz lambasıyla hayatıma devam edeyim.” diyerek yaşadıkları mağduriyete tepki gösteren Takva, “Bu trafoyu ya götürün ya da ivedilikle mahalle sakinlerini bu ıstıraptan kurtarın. Her aradığımda beni bir yere bağlıyorlar. Madem bizi bu kadar bir yerlere bağlamak istiyorlar o zaman bizi Memur-Sen TOKİ’ye bağlasınlar. TOKİ’ler bizim mahallemizin hemen yanı başında duruyor. Bunu da kendilerine söyledim. Bizim elektrik enerjisini TOKİ’den karşılayın diyorum, ona da yanaşmıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Allah aşkına mahalle olduk da ne oldu”

Yaşanan kesintilerden dolayı elektrik enerjisi ile çalışan ev eşyalarının yandığını aktaran Takva, “Gün içerisinde en az 10 kez kesinti meydana geliyor. Oyun oynarlarmış gibi bizim mahallemizdeki elektrikleri kesip bırakıyorlar. Biz büyükşehir yasasından önce köydük. Getirip başımıza bir şapka koydular ve siz artık mahallesiniz dediler. Allah aşkına mahalle olduk da ne oldu. Birçok kırsal kesimlerdeki köylerde bile enerji kesintisi olmazken, biz burada mahalle statüsünde olan Kavurma halkı olarak enerji sorunu yaşıyoruz. VEDAŞ yetkililerine yeniden sesleniyorum; artık bu sorunu çözün.” diye konuştu.

Elektrik kesintilerinin fazla olmasından dolayı sürekli işlerinin aksadığını belirten mahalle esnafından Necmettin Şamdan ise “İşlerimizin aksamasından dolayı jeneratör aldık. Bu jeneratör içinde sürekli fırınımızda yakıt bulundurmak zorunda kalıyoruz. Bunu yaptığımız zamanda ek bir ödemeyle karşı karşıya kalıyoruz. Kavurma Mahallesi esnafı olarak yaşanan enerji kesintilerinden çok huzursuzluk duyuyoruz. 100 bin TL’lik makinalarımız var ancak yaşanan kesintilerden dolayı makinalarımızı kullanamıyoruz. Esnaf olarak büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. Yetkililerden tek isteğimiz bu sorunu çözmeleridir.” dedi.

“Evim kaloriferli olmasına rağmen soba yakmak zorunda kaldım”

Bir diğer mahalle sakini Tufan Takva da yaşananlara tepki göstererek, “VEDAŞ’tan gelen arkadaşlar kendi elleriyle bu saatleri değiştiriyorlar. Ben kendilerine ne olacak bu durumumuz diye sorduğumda da ‘ne yapabiliriz ki’ diyorlar. Şimdiye kadar 4 tane elektrik saati değiştirmek zorunda kaldım. Bunun yanı sıra evimdeki elektronik ve beyaz eşyalarım da yandı. Evime jeneratör aldım ama bu seferde yakıtına yetiştiremiyorum. Benim evimde kalorifer var. Ancak kesintilerden dolayı geçtiğimiz günlerde kömür sobası kurmak zorunda kaldım.” diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.